Πως μπορείς να μεταφέρεις το άρωμα της ζωής μέσα από το τυπωμένο χαρτί;  Ο Γιάννης Ζιώτης φαίνεται πως μπορεί και το τολμά, χωρίς να κάνει «Λάθος απ’ την Αρχή», ούτε
“A mistake from the very start…”  αλλά ούτε και στο τέλος. «Καλοτάξιδο και εις την  αγγλικήν», όπως θα έγραφαν τα παλαιά παραδοσιακά έντυπα.

“Τα γλυκά, η μαγειρική, οι μυρωδιές που ανέβλυζαν και μαγνήτιζαν κάθε ανυποψίαστο επισκέπτη, οι γιορτές, οι συναθροίσεις, η φιλοξενία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Μικρασιατών πριν την καταστροφή. Κανείς δεν έμοιαζε να κοιμάται πριν απ’ τα χαράματα σ’ εκείνους τους τόπους. Νόμιζες πως το τραγούδι και το γέλιο αποπροσα­νατόλιζε μέχρι και τη φύση, που αρνιόταν να φέξει και να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη μέρα. Οι στέγες των σπιτιών τους, όσο κι αν στην πορεία μάκραιναν από ευη­μερία, ήταν κοντά. Το ίδιο κοντά ήταν και οι καρδιές τους. Ήταν τόποι πολιτισμού, δικαιοσύνης και ισονομίας, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Στη Σμύρνη ακόμα και τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα περνούσαν καλά. Διεκδικούσαν με πάθος τις μικρές χαρές που τους αναλογούσαν, για να γί­νουν ευτυχισμένοι. Γι’ αυτό οι εργάτες μόλις τελείωναν τη σκληρή δουλειά, έτρεχαν στις ταβέρνες και στους καφενέ- δες ν’ ακούσουν ζωντανή μουσική, να φάνε μερακλίδικους μεζέδες και να χορέψουν ζεϊμπέκικο τραγούδια, χασάπικα και καρσιλαμάδες. Οι νότες, ο ερωτισμός που απέπνεαν και η διαρκής ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο, ξυπνούσαν μέσα τους τη ζωή, σηματοδοτούσαν την αναμόχλευση των αισθήσεων και των ονείρων, που ωστόσο μάταια φαντά­στηκαν πως θα ήταν για πάντα, πως θα έπαιρναν το δρόμο της οριστικής δικαίωσης. Δεν είχαν λογαριάσει το φινάλε της μοίρας, τα κελεύσματα των ισχυρών αλλά και την ιστορία, που εξακολουθεί δυ­στυχώς ως τις μέρες μας να φτιασιδώνεται, ν’ αλλοιώνεται και να γράφεται μονάχα απ’ τους νικητές!”

Σημειώνεται στο Πρώτο Θέμα:

“Λάθος από την αρχή” – Το βιβλίο του Γιάννη Ζιώτη που κατακτά τις Ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες…

…Με το έβδομο βιβλίο του, που έχει τίτλο “Λάθος από την αρχή” συνεχίζει τη διεθνή του παρουσία, μέσα από μια μακρά, προσωπική έρημο με μεγάλες δυσκολίες.
Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2017 στην Πρεσβεία της Κύπρου και πλέον κοσμεί τα ράφια των βιβλιοπωλείων της Ευρώπης και τις πλατφόρμες ηλεκτρονικών αγορών.

“A mistake from the very start…” Διαθέσιμο στην Αγγλική γλώσσα στα: www.amazon.com&www.itunes.com και στην Ελληνική γλώσσα, σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.