Διεθνής ημέρα μουσείων η 17η Μαΐου 2018 και με την ευκαιρία, οι Ανδριώτες της Αθήνας μπορούν να απολαύσουν από κοντά στην Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την έκθεση της κ. Λυδίας Παλαιοκρασσά -Κόπιτσα, για τα 30 Χρόνια ανασκαφικής έρευνας στην Παλαιόπολη της Άνδρου. Μια έκθεση που μάγεψε τους επισκέπτες της το καλοκαίρι στην Άνδρο, για την αρτιότητα της παρουσίασης και οργάνωσής της και η οποία με κάποιο τρόπο θα πρέπει να παραμείνει μόνιμα στο νησί.

Η πρόσκληση

Το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφιών βίντεο εκμαγείων και πρόπλασματων με τίτλο “Μουσεία και ανασκαφικά δίκτυα. Παλαιόπολη Άνδρου 30 χρόνια ανασκαφικής έρευνας”, που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο των Εκμαγείων στον τρίτο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 13:00 το μεσημέρι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Γ.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 19:00  ο Σύνδεσμος Στενιωτών Άνδρου οργανώει την ομιλία της κ. Αθηνάς Στεφάνουστην αίθουσα του Συνδέσμου με θέμα ‘Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Γ.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ’. “

Η ομιλήτρια θα ασχοληθεί με την Ιστορία ενός Στενιώτη καπετάνιου ο οποίος το 1939 ετοιμάζεται για το μπάρκο του. Ο Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος τον προλαβαίνει μέσα στο φορτηγό πλοίο ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ Γ.ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ, του οποίου ο τορπιλισμός τον καταδικάζει σε ένα τετράμηνο ταξίδι αιχμαλωσίας, που θα τον οδηγήσει τελικά στο χαμό του. Η ιστορία του, μία από τις πολλές για την εποχή εκείνη, ξεδιπλώνει σε μας τη σκληρότητα του πολέμου, την ανατροπή της καθημερινότητας των ανθρώπων και αποτελεί ένα μνημόσυνο για όλους εκείνους τους δικούς μας ναυτικούς που δεν έκαναν ποτέ το ταξίδι της επιστροφής”.

Η εφημερίδα μετά την παρουσίαση θα δημοσιεύσει στην ψηφιακή έκδοσή της την βαθειά ανθρώπινη, ιστορικά ακριβή και συγκινητικά αληθινή ιστορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.