Το Λιμεναρχείο Άνδρου όπως κάθε χρόνο φροντίζει για τον «Εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος» στις 5 Ιουνίου. Οι δράσεις του είναι επί της ουσίας και έχουν στόχο να ενεργοποιήσουν και να δημιουργήσουν κίνητρα να προστατεύσουν το περιβάλλον όλοι οι πολίτες και κυρίως το πιο υγιές κομμάτι του πληθυσμού, τα μικρά παιδιά. Διότι όπως αναφέρεται στην συνοδευτική επιστολή: “στόχευση της Υπηρεσίας μας, ότι η προστασία των θαλασσών και του φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να γίνει νοοτροπία και σκέψη όλων μας, προς όφελος της κοινωνίας και των επόμενων γενεών”.

Το ενημερωτικό του Λιμεναρχείου έχει ως εξής:

  1. Σας θυμίζουμε ότι η 5η Ιουνίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί διεθνώς να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε όλες τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών.
  2. Η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή στράτευση πολιτείας και κοινωνίας. Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η θαλάσσια ρύπανση δύναται να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών.
  3. Με γνώμονα τους ως άνω άξονες και στόχους, σας γνωρίζουμε ότι από την Υπηρεσία μας έχουν ήδη προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα οι κάτωθι περιβαλλοντικές δράσεις:

 Την 22-05-2018 καθαρισμός της παραλίας «Νειμποριό» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Χώρας Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

 Την 29-05-2018 καθαρισμός των παραλιών «Αγία Αικατερίνη» και «Βίντσι» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Πίσω Μεριάς Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

 Την 31-05-2018 ενημερωτικές διαλέξεις στους μαθητές των Νηπιαγωγείων Χώρας Άνδρου και Μεσαριάς Άνδρου.

 Την 05-06-2018 καθαρισμός της παραλίας «Μύλος» Άνδρου με τη συμμετοχή του Δημοτικού σχολείου Κορθίου Άνδρου. Μετά το πέρας πρόκειται να πραγματοποιηθεί ενημερωτική διάλεξη στους μαθητές.

 Το Σαββατοκύριακο 09-06-2018 και 10-06-2018, θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί βυθών στον λιμένα Κάστρου Χώρας και Κορθίου Άνδρου, με την συμμετοχή εθελοντών.

Ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΚΡΑΨΙΤΗΣ Θεόδωρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.