Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την 18η Γιορτή του Λεμονιού την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Τέχνης στο παλαιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη. 48 ώρες έμειναν μέχρι το το πρωί της Κυριακής στις 11 και ως το απόγευμα και εκτός των “τειχών”στο Ανοιχτό Θέατρο αλλά και στο Μπατσί, όπου “ο Συνεταιρισμός Γυναικών «Η Αρχόντισσα του Αιγαίου», ο Χορευτικός Σύλλογος Υδρούσας και η Εθελοντική Πολιτιστική Ομάδα Μπατσίου συνδιοργανώνουν το Σάββατο, 26 Μαΐου 2018, στο Μπατσί, εκδήλωση καλωσορίσματος με την πολύτιμη συνδρομή των καταστηματαρχών και των επαγγελματιών της περιοχής. Στην εκδήλωση-καλωσόρισμα της μεγάλης γιορτής με άρωμα λεμονιού, τα καταστήματα θα προσφέρουν από τις 20:00 μ.μ. κεράσματα με προϊόντα που έχουν ως βάση τους το λεμόνι (όπως λεμονάδα, λεμονόπιττα, γλυκό κουταλιού λεμόνι, κ.ά.). Στις 21:00 μ.μ. και για περίπου δύο ώρες, το μουσικό σχήμα των Σταύρου Λαρίου & Γιώργου Ρέρρα θα μάς «ταξιδέψει» σε νησιώτικους ρυθμούς υπό τους ήχους του βιολιού και του λαούτου και τα μέλη του χορευτικού συλλόγου Υδρούσας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία του Μπατσίου. Να σημειωθεί ότι η  Δημοτική Κοινότητα Μπατσίου, λαμβάνοντας υπόψη τη γιορτή καλωσορίσματος, θα προχωρήσει στη διακοπή της κυκλοφορίας μετά τη διέλευση της τοπικής συγκοινωνίας (στις 20:00 μ.μ.), με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης”.

Στο μεταξύ το βράδυ της Κυριακής έχει οργανωθεί συναυλία με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Έμελλον» την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου σε ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο ποιητή – στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο, σε τραγούδια των  Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Πλέσσα, Στ. Κουγιουμτζή και πολλών άλλων σημαντικών συνθετών με τη συνοδεία 20μελούς μικτής χορωδίας. Τραγουδούν οι Σταυρούλα Μανωλοπούλου και Κώστας Μάντζιος και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Ελευθέριος Μαυρομμάτης.

Για τους διοργανωτές της Γιορτής Λεμονιού το μεγάλο στοίχημα είναι φέτος τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες του νησιού να αγκαλιάσουν την εκδήλωση, με απώτερο στόχο την τόνωση της αγοράς και της τουριστικής κίνησης και μελλοντικά την αύξηση της παραγωγής και την καλύτερη εκμετάλλευση του προϊόντος του λεμονιού.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου.

Οι φωτογραφίες είναι των Π. Κωστή και Γ. Κουμαριανού από την 15η Γιορτή του Λεμονιού

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.