Με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης και θέμα της: «Έχει το παρελθόν μέλλον;» την οποία θα συντονίσει η πρύτανης και πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Ευρώπης, Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, θα κλείσει το διήμερο των εγκαινίων της έκθεσης

Δημήτρης Μυταράς: «Από το Σύγχρονο στο Διαχρονικό» που αφορά στο θερινό τρίμηνο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Άνδρου, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 (10.30-13.00) στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου, με ομιλητές την Φωτεινή Τσαλίκογλου καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγγραφέα, τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, ομότιμο καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και τον Σωτήρη Σόρογκα, ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ζωγράφο.

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
Φωτεινή Τσαλίκογλου
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σωτήρης Σόρογκας

«Θέλαμε να αποδώσουμε έναν φόρο τιμής σ’ έναν μεγάλο καλλιτέχνη -τον Δημήτρη Μυταρά- ο οποίος δεν χρειάζεται συστάσεις» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου του Ιδρύματος Γουλανδρή η πρόεδρός του  Φλερέτ Καραδόντη – Κατσίκη, την Τετάρτη 6.6.2018 στον ΙΑΝΟ, ενώ όπως δήλωσε η επιμελήτρια της έκθεσης, Μαρία Κουτσομάλλη, εδώ και πολλά χρόνια το Ίδρυμα ήθελε να αφιερώσει ένα καλοκαίρι στον σπουδαίο δημιουργό και δυστυχώς ο θάνατός του πέρυσι υπήρξε η αφορμή γι’ αυτό το αφιέρωμα. «Ήταν απαραίτητο για εμάς να τιμήσουμε το έργο του, καθώς υπήρξε και θα παραμείνει μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της σύγχρονης τέχνης» ανέφερε.

Ο καθρέφτης, 1990

Πάντοτε αισιόδοξος, εναντιωνόμενος σ’ εκείνη την ειρωνεία που τελικά την πολεμούσε σε όλη του τη ζωή, έκανε ό,τι και ο ομοιοπαθής του, τηρουμένων των αναλογιών, Ludwig van Beethoven: χρησιμοποίησε την οδύνη του, για να βαδίσει προς το φως και να προσφέρει σε ένα κοινό που αγνοούσε ακόμη τη δύναμη του έργου του τη χαρά να βλέπει, να αισθάνεται, να καταλαβαίνει.

Μ. Κουτσομάλλη για τον  Δημήτρη Μυταρά

Μακέτα σκηνικού «Οι Εκκλησιάζουσες», Κ.Θ.Β.Ε., 1969
Ανατομίες, π. 1969

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.