Το πρόγραμμα του 23ου Συνεδρίου της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μονή Παναχράντου, το Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, από τις 11:00 π.µ. έως τις 15:00 µ.µ., γνωστοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Άνδρου και το Επαρχείο Άνδρου και έχει θέμα: «ΑΝ∆ΡΟΣ: Από το χθες στο σήμερα και οι προοπτικές για το αύριο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 23ου Συνεδρίου της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου:

Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 11:00 π.µ. – 13:00 µ.µ.

Συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Αντώνιος Τζιώτης και τη γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει η σύμβουλος της Ε.ΚΥ.Τ. κα. Τατ. Αναγνωστοπούλου.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

  • Προέδρου της Ε.ΚΥ.Τ κ.  Γ-Θ. Μαγκανιώτη.
  • Καθηγουμένου της Ι. Μονής π. Ευδόκιμου
  • Δημάρχου Άνδρου κ.  Θεοδοσίου Σουσούδη
  • Επάρχου Άνδρου κ.  ∆ηµητρίου Λοτσάρη
  • Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. ∆ηµητρίου Κορρέ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1) Γεώργιος Ανωµερίτης, Οικονομολόγος – Θέμα:  «Ανδριώτες δικαστές στη Χίο» (διάρκεια 15’)

2) Γεώργιος ∆αρδανός, Εκδότης – Θέμα: Άνδρος, χθες – σήμερα – αύριο (διάρκεια 15’)

3) Γεώργιος Πίττας, Συγγραφέας – Ιδρυτής του Greece Gastronomy Guide – Θέμα: «Γαστρονομία και Τουρισμός. Γαστρονομικές Κοινότητες και ανάπτυξη στο πιάτο µας»  (διάρκεια 15’)

4) Διαμαντής Μπασαντής, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας – Θέμα: «Από τα έντυπα στα ηλεκτρονικά μέσα στην Άνδρο και στις Κυκλάδες» (διάρκεια 15’)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (διάρκεια 15’)

Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 13:30 π.µ. -15:00 µ.µ.

Συντονίζει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.ΚΥ.Τ. κ. Δημήτριος Γκιολές και τη γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει η Έφορος της Ε.ΚΥ.Τ. κα. Ευαγγελία Κοντού.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1) Λυδία Παλαιοκρασσά, Ομότιμος Καθηγήτρια του Παν/µίου Αθηνών – Θέμα: «Οι αρχαιότητες της Άνδρου, το ευρύ κοινό και η προβολή τους στο μέλλον»  (διάρκεια 15’)

2) Παναγιώτης Καµηλάκης, τ. Ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών – Θέμα: «Οι παραδοσιακοί μαστόροι της Άνδρου και η προσφορά τους στην αρχιτεκτονική» (διάρκεια 15’)

3) Ελένη Πολίτου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Άνδρου – Θέμα: Βιώσιμη ανάπτυξη και τουρισμός (διάρκεια 15’)

4) Γεώργιος ∆άµπασης, Σκηνοθέτης – Μαριάννα Φωτοπούλου, Δημοσιογράφος. Προβολή βίντεο µε θέμα: «Νέα μέσα διαφήμισης των νησιών µας και 60 χρόνια της εφημερίδας “Ανδριακή ”» (διάρκεια 15’)

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ (διάρκεια 15’)

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ από τον κ. Λάζαρο Θεόφιλο, επίτιμο Πρόεδρο της Ε.ΚΥ.Τ. (διάρκεια 15’)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.