Την αξιόλογη πρωτοβουλία της ομάδας Aegean Cargo Sail, που υποστηρίζεται από τις STN και SAIL MED, στηρίζει ο Δήμος Άνδρου, διοργανώνοντας σε συνεργασία μαζί της δύο ενημερωτικές ημερίδες τη Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, στο Δημαρχείο Άνδρου (Χώρα) και η δεύτερη στις 19:00, στο Δημαρχείο Γαυρίου.

Η Aegean Cargo Sail προωθεί μία καινοτόμο δια–νησιακή υπηρεσία που αφορά την ιστιοπλοϊκή μεταφορά φορτίου στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τιμώντας την Αιγαιοπελαγίτικη παράδοση των πανιών και του ανέμου, η ομάδα εφαρμόζει, ήδη, από το περασμένο καλοκαίρι, αυτόν τον καθαρό τρόπο πολιτιστικής σύνδεσης και μεταφοράς αγαθών.

Με γνώμονα την προστασία του Αρχιπελάγους, τη διατήρηση του θαλάσσιου πλούτου, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και την προώθηση των νησιωτικών προϊόντων, πραγματοποιείται με ασφάλεια και μηδενικούς ρύπους η μεταφορά των φυσικών προϊόντων που παράγουν τα νησιά και αγοράζει η ομάδα της Aegean Cargo Sail. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό υλικό, κριτήριο της επιλογής των προϊόντων είναι «η ποιότητα, η εντοπιότητα και κυρίως η πιστοποιημένη διατροφική παράδοση του Αιγαίου».

Οι ενημερωτικές ημερίδες που διοργανώνονται αφορούν τους παραγωγούς φυσικών, ντόπιων προϊόντων, τα καταστήματα πώλησης, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τα σχολεία, τους ναυτικούς ομίλους, τους περιβαλλοντικούς συλλόγους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Σχετικά με τους δύο υποστηρικτές της ομάδας Aegean Cargo Sail, να σημειωθεί ότι η STN είναι ο πρώτος οργανισμός ιστιοπλοϊκής μεταφοράς που συγκροτήθηκε στη σύγχρονη τεχνολογικά εποχή (1999) και η Sail Med είναι η προέκταση αυτής της δράσης στη Μεσόγειο.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στους εξής συνδέσμους:

 

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.