Το ότι η Άνδρος αντιμετωπίζει φαινόμενα λειψυδρίας είναι γεγονός. Μόνο στην Μεσαριά και στο Μεσαθούρι, στις 20-23 Ιουλίου το νερό ήταν κομμένο για 48ωρο. Η απάντηση από τον Δήμο στον οποίο απευθύνθηκε η αναγνώστριά μας Μ.Σ. ρωτώντας τι έγινε ήταν:”Κάποιος κλείνει τις βάνες”. Το φαινόμενο όμως δεν είναι στενά τοπικό. Το Ζαγανιάρι αντιμετωπίζει ανάλογο θέμα, οι Μένητες, αλλά και τα Αηδόνια όπως είναι σαφές και από την Ανακοίνωση για τον περιορισμό στη χρήση του νερού, είναι μόνο ενδεικτικά παραδείγματα.

Η Ανακοίνωση της Τ.Κ. Αηδονίων

“Συνέχεια σε προηγούμενη ανακοίνωση μας για την διαχειριση του ποσιμου νερου στην περιοχη μας, καθως αυξηθηκαν τα περιστατικα υπερκαταναλωσης νερού σας ανακοινωνουμε οτι απο σήμερα 23/7 και μεχρι την 25/8 καθε βραδυ απο τις 23.00 ωρα και μεχρι την 06.30 πρωϊνή ωρα επόμενης ημερας, θα υπάρχει ελεγχομενη διακοπη στην παροχή νερου στο δικτυο υδρευσης περιοχής Αηδονίων.

Εκ της Τοπικής Κοινότητας Κορθίου”

Με βάση τα παραπάνω η συζήτηση που οργανώνει το περιοδικό ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στις Κυκλάδες είνια πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η πρόσκληση

Το Περιοδικό ΝΗΣΟΣ ΑΝΔΡΟΣ επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του 12ου τόμου του σας προσκαλεί τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018, στις 8.30 το βράδυ, στην Κινηματογραφική Λέσχη (Δημοτικό Θέατρο Χώρας), για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας, για το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στις Κυκλάδες. Τα εγκεκριμένα τρία φράγματα στην Άνδρο – Άμεση υλοποίησή τους. Έγκριση μελέτης για τα υπόλοιπα τέσσερα φράγματα.

Η ύδρευση του αρχιπελάγους από τις πηγές Ανάβαλου – Κυβέριου. Ολοκληρωμένη πρότασηαπό τον Καθηγητή Βαγγέλη Πισσία. Προβολή Σλάιτς από την μελέτη – Συζήτηση επί των προτάσεων.  Προεδρείο: Μαρίλη Γκούμα, Δημήτρης Κυρτάτας, Λυδία Παλαιοκρασσά, Γιάννης Πίππας, Ελένη Σαλουβάρδου. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Δημοσθένης Κονάρης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.