Επειδή η Τέχνη είναι Ανάγκη, η Artisan άνοιξε τις πύλες της, από την Λέσχη Ανδρίων στον χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου του 4ου Φεστιβάλ Άνδρου αλλά κυρίως στην γκαλερί της Αττικής Πίαγκου “Αδαμαντία” που εγκαινιάστηκε στις 29 Ιουλίου 2018 παρουσία των Ανδρίων εικαστικών, δημιουργών του νησιού μας αλλά και πλήθους Ανδρίων και επισκεπτών.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 19 Αυγούστου 2018 και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Αττική Πιάγκου στον εκθεσιακό χώρο της οποίας έλαβε χώρα η έκθεση, εγκαινιάζοντας ένα πολιτισμικό σποτ που φέρει το όνομα της μητέρας της.

Η Ψυχή της Art is A Need – ARTISAN Αριστέα Γκράβου.

 

“Το Πολιτιστικό Δίκτυο Artisan Art.Is.A.Need διοργάνωσε φέτος για 4η χρονιά την έκθεση Andros Artisans 2018 με τίτλο “Αισθητικός αισθησιασμός 100 χρόνια μετά τη βιεννέζικη σκηνή των G.Klimt & E.Schiele.” Ο Klimt ήταν ο ίσως υπέρευαίσθητος συμβολιστής μια εικονιστικής αλλά και μιας αφηρημένης αρ νουβό αισθητικής που απεικόνιζε την ελίτ της Βιέννης με μια επιχρυσωμένη φινέτσα, ενώ ο Schiele, σχεδόν τρεις δεκαετίες μικρότερος του, ήταν ο ίσως βίαιος ηδονιστής και εγωπροσανατολισμένος καλλιτέχνης, ο οποίος απεικόνιζε ανερυθρίαστα στα έργα του, εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα και την δημόσια αιδώ. Έτσι, εναντιώνεται στα συντηρητικά πρότυπα ενός κοινωνικού καθωσπρεπισμού αλλά και ενός αισθητικού ακαδημαϊσμού ο οποίος υμνεί τις νόρμες της ακέραιης ιδανικής ομορφιάς. Πρόκειται για τους ζωγράφους που αποθέωσαν την γυναικεία ομορφιά μέσα από τη σκανδαλώδη ματιά τους και έθεσαν τις βάσεις για μια σειρά νέων εικαστικών κινημάτων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.”

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές και εικαστικοί έχουν εμπνευστεί από το έργων των δύο καλλιτεχνών και έχουν δουλέψει τα έργα τους σε ξύλινη επιφάνεια διαστάσεων 30*42  παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής, φωτογραφίας, χαρακτικά και mixmedia art. Η έκθεση γίνεται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Άνδρου και έργα μαθητών των εργαστηρίων Artisan Art. Is. A. Need θα εκθέτονται στο χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου, ενώ η βασική έκθεση θα βρίσκεται στο νέο εκθεσιακό χώρο “Αδαμαντία”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.