Το δίκτυο τέχνης εκπαίδευσης Artisan Art.Is.A.Need παρουσιάζει την ατομική έκθεση της ζωγράφου Marianne Federal στο Χώρο Τέχνης Αδαμαντία. Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι το Σάββατο 25 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.Ώρες λειτουργίας 19:00-22:00  και Τετάρτη Κλειστά.

Η Marianne Federal, γεννήθηκε στο N.Jersey των Η.Π.Α. Είναι μια Ελληνόαμερικάνα  προσωπόκεντρική ζωγράφος γνωστή για τα πορτραίτα, τις παραστάσεις καθημερινής ζωής,  τις σκηνές ανθρώπινης επαφής σε οικείο χώρο και για την εικαστικής της προσέγγιση σε εξωτερικά τεχνικά  εργασιακά περιβάλλοντα.

Αυτό που ο θεατής βιώνει αμέσως μέσα από το έργο της ζωγράφου είναι τη συνεχή πάλη μεταξύ δύο αντίθετων εντάσεων. Το δομημένο περιβάλλον και οι φιγούρες μέσα στον καμβά δηλώνουν τον ψυχολογικό χώρο που πρέπει να διαμορφώσει μαζί τόσο η ελευθερία όσο και  ο περιορισμός. Η ενέργεια στο έργο της παρέχει μια εξαιρετική προοπτική στην αφηρημένη μορφή της περίπλοκης χρήσης του χρώματος, καθιστώντας τις φαρδιές πινελιές  της την κατεξοχήν αναγνωρίσιμη εικόνα  της συναισθηματική της παλέτα. Η όλη διαδικασία της δημιουργίας, απαιτεί πολλές συνεδρίες για να ολοκληρωθεί εξαιτίας  των μεγάλων επιφανειών επίδειξης θεμάτων. Οι ιστορίες αυτών, απεικονίζουν το πάντρεμα μεταξύ των επίπεδων μοτίβων και της σχέσης των χρωματικών αποχρώσεων μεταξύ τους.

Η προσέγγιση της ζωγράφου: «Το έργο μου διερευνά την ανθρώπινη φύση για να προκαλέσει τη συμπόνια, το φόβο, το θαύμα, τις εκδηλώσεις της ζωής μας, τις συζητήσεις, τις αλληλεπιδράσεις, τις αδυναμίες μας και τις δυνάμεις μας μέσα στις διάφορες σχέσεις μας. Η διαχρονική ποιότητα και η καθολικότητα αυτών των θεμάτων μεταφέρουν το συναισθηματικό πνεύμα, τα επίπεδα έντασης και το μυστήριο της εποχής μας “.

Η Marianne Federal από το 2004 ζει και εργάζεται στην Άνδρο ως καλλιτέχνης και ξυλουργός.

Αριστέα Γραβού Επιμελήτρια Έκθεσης

Η Marianne Federal εκπροσωπείται από το δίκτυο τέχνης και εκπαίδευσης  Artisan Art.Is.A.Need

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.