Το 8ο Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος πρόκειται να πραγματοποιηθεί για 7η συνεχή φορά στη Χώρα της Άνδρου, 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες και το Δέρμα συνδιοργανώνεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις επιστημονικές εταιρείες Oxygen Club of California, Society for Free Radical Research Europe και τον Δήμο Άνδρου. Στο Συνέδριο συμμετέχουν επιστήμονες και ερευνητές διεθνούς κύρους στους τομείς του οξειδωτικού στρες στο δέρμα, των αντιοξειδωτικών, της  κυτταρικής σηματοδοτήσεως, της επούλωσης, της φλεγμονής, του καρκίνου και άλλων παθήσεων του δέρματος, της φωτοδυναμικής θεραπείας, του διαβητικού δέρματος, της επίδρασης των ακτινοβολιών και του περιβάλλοντος στο δέρμα, των φυσικών προϊόντων, της μεσογειακής διατροφής και των αναλυτικών τεχνικών. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από μεγάλα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Ειδικότερα, από τις ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Σερβία, Ελβετία, Αγγλία και Ισπανία. Πάνω από 100 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως δερματολόγοι, φαρμακοποιοί, βιολόγοι και βιοχημικοί συνευρίσκονται για τέσσερις ημέρες στην αρχοντική Χώρα της Άνδρου, μοιράζονται τα αποτελέσματα της έρευνάς τους, τις ερευνητικές τους ανησυχίες και συζητούν τα προβλήματα. Το Συνέδριο και ειδικά η φιλόξενη αυλή του Δημοτικού Θεάτρου έχει αποτελέσει κοιτίδα γονιμοποίησης πολλών ερευνητικών συνεργασιών όλα αυτά τα χρόνια.

Η οργάνωση και η πραγματοποίηση του Συνεδρίου θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα του Δήμου Άνδρου ο οποίος είναι ουσιαστικός συνδιοργανωτής. Το Συνέδριο τελείται στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου με σημαντική υποστήριξη από τον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη και τα αξιότιμα στελέχη του Δήμου, ιδιαίτερα από την υπεύθυνη για τα πολιτιστικά του Δήμου, κυρία Αθηνά Τσατσομοίρου. Φροντίζουν για την άψογη κάθε φορά κατάσταση – καθαριότητα του Θεάτρου, τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του ενώ δίδεται και σχετικό κέρασμα καφέ στους συνέδρους. Για πρώτη φορά εφέτος έχουμε τη μεγάλη χαρά να είναι κοντά μας στην εκδήλωση και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία, με την ενεργό υποστήριξη του Επάρχου Άνδρου κυρίου Δημητρίου Λότσαρη, έχει αναλάβει να καλύψει μέρος των εξόδων της μετακίνησης των συνέδρων κατά την υποδοχή καθώς και την μικρά περιήγηση της τελευταίας συνεδριακής ημέρας η οποία είναι αφιερωμένη στα πολιτιστικά και αξιοθέατα του νησιού.

Αξιοσημείωτη αναφοράς είναι η αγάπη με την οποία μας περιβάλλουν μέλη της τοπικής κοινωνίας. Ο ευγενής κ. Παρασκευάς Κρίσιλιας προσφέρει τις πολύ νόστιμες τυρόπιτές του και κρουασάν για το γεύμα των συνέδρων καθώς και κέικ (καθημερινά) για τη συνοδεία του καφέ. Το Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου και η κ. Αθανασία Γιαννάκη προσφέρουν παξιμάδια και τυρί για τη φιλοξενία των συνέδρων. Η εταιρεία Σάριζα προσφέρει νερό για όλους τους συνέδρους καθημερινά. Η Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Άνδρου, με την ευγενική χορηγία του Σεβαστοκράτορα του νησιού κ. Ελευθερίου Πολέμη, θα φιλοξενήσει εγκαρδίως και πλουσιοπαρόχως 14 φοιτήτριες και 2 καθηγήτριες συνοδούς στις εγκαταστάσεις της. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή θα υποδεχθεί τους συνέδρους προκειμένου να απολαύσουν την έκθεση των έργων του Δημήτρη Μυταρά. Ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στην Ένωση Ανδρίων, στους Ανδριώτες Λασκαρώ Στεφάνου και Χαρίλαο Χαζάπη, στο Λογιστικό – Φοροτεχνικό Γραφείο Χρήστου Βουραζέρη και Συνεργατών καθώς και στην εταιρία JME NAVIGATION SA για την κάλυψη διαφόρων εξόδων όπως προσφοράς γλυκισμάτων και υλικών για τα μεσημβρινά γεύματα των συνέδρων.

Η οργανωτική επιτροπή του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος, 6 – 9 Σεπτεμβρίου 2018, Χώρα Άνδρου, ευχαριστεί θερμά όλους τους Ανδριώτες χορηγούς για τη στήριξη τους στην υλοποίηση του συνεδρίου. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στις τοπικές επιχειρήσεις που στηρίζουν το συνέδριο όπως το ζαχαροπλαστείο του κ. Λάσκαρη για την συνεισφορά του στα γλυκά της υποδοχής, το εστιατόριο «Παραπόρτι» – Αλέξανδρος Καλλιβρούσης για την οργάνωση με «πολύ μεράκι και εγκαρδίως» των δύο δείπνων του συνεδρίου, το εστιατόριο «Δροσιά» Αντώνης Μηλαίος για την οργάνωση του γεύματος της Κυριακής, και την εταιρεία «FAST FERRIES» για τη συνεισφορά της στην μεταφορά των συνέδρων. Επιπλέον ευχαριστεί τον Χορευτικό Όμιλο Υδρούσας για τα παραδοσιακά χορευτικά που θα παρουσιάσει κατά το επίσημο δείπνο του συνεδρίου. Μέρος της τοπικής Ανδριώτικης κοινωνίας είναι και το μέλος της οργανωτικής επιτροπής μας, η κυρία Καλλιόπη Κοραχάη, η οποία ακάματα τρέχει στα τέσσερα τελευταία συνέδρια εξυπηρετώντας σημαντικά στην πραγματοποίηση και επιτυχία αυτών. Τέλος, η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί την εφημερίδα «Ανδριακή» και προσωπικά την κυρία Φωτοπούλου για την προβολή και διάχυση των εργασιών του Συνεδρίου και τον ζήλο τον οποίο δείχνει για την επιτυχία του.

Το Διεθνές Συνέδριο για το Οξειδωτικό Στρες στην Ιατρική και Βιολογία του Δέρματος χαίρει της εκτίμησης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και συγκεντρώνει σημαντικούς επιστήμονες του χώρου. Η Άνδρος είναι συνυφασμένη με το συνέδριο αυτό – όλοι το γνωρίζουν ως το «Συνέδριο της Άνδρου»! Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεισφορά των Ανδριωτών και θα θέλαμε τη στήριξή τους και στα επόμενα καθώς πια το «Συνέδριο της Άνδρου» αποτελεί μια παράδοση, κάθε δυο χρόνια, στο νησί. Το συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους τους Ανδρείους επιστήμονες και φοιτητές για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.