Την βοήθεια της Πυροσβεστικής χρειάστηκε το Μπατσί χθες 28.8.2018 (22:30) μετά από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε όλη την Άνδρο και ιδιαίτερα την εν λόγω περιοχή. Συγκεκριμένα πλημμύρισε ο δρόμος και το ρέμα που εκβάλλει στην παραλία δίπλα από το ξενοδοχείο “Χρυσή Ακτή” καθώς και το παρακείμενο πάρκινγκ.

Στο σημείο μετέβη σκαπτικό μηχάνημα προκειμένου να ανοίξει την έξοδο του ποταμού (η παραλία βρισκόταν σε υψηλότερο επίπεδο και εμπόδιζε την ροή των υδάτων) και να φύγει το νερό στην θάλασσα. Περίπου 8-10 αυτοκίνητα πλημμύρισαν. Τα 5-6 οχήματα “την γλίτωσαν”, 4 όμως ΙΧ και ένα μηχανάκι “κολύμπησαν” κυριολεκτικά.

Μικρές ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί ενώ διάρκειας μιας ώρας περίπου η διακοπή ρεύματος στο Μπατσί.

Στο μεταξύ το πρωΐ της ίδιας ημέρας 28.8.2018 είχε συνεδριάσει εκτάκτως το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας Δήμου Άνδρου με θέματα: “Προγραμματισμός και λήψη επιπλέον μέτρων κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2018 σχέδια έκτακτης ανάγκης και προσδιορισμός προσωρινών χώρων καταφυγής”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.