Την εκκίνηση του 51ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου δίνει σήμερα το μεσημέρι (30.8.2018) από την Βουλιαγμένη ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την πρώτη ιστιοδρομία (72 ν.μ.), που θα ολοκληρωθεί στη Χώρα της Άνδρου απόψε το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

 

«Για άλλη μία χρονιά, η Άνδρος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον σημαντικότερο και δυσκολότερο αγώνα ιστιοπλοΐας της Ελλάδας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος για την επιτυχή διοργάνωση του σημαντικού αυτού αγώνα. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φέτος θα είναι περισσότεροι από ποτέ!» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης.

Ένω ο Χριστόφορος Στράτος, μέλος του ΔΣ και ταμίας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος ανέφερε: «Επαναφέραμε τη διεξαγωγή του αγώνα στο τέλος του Αυγούστου με στόχο να χαρούμε τα μελτέμια. Το ενδιαφέρον για συμμετοχή παραμένει αμείωτο. Μάλιστα, αυξημένες είναι οι συμμετοχές σκαφών από 60 πόδια και άνω. Θα έχουμε έξι τέτοια σκάφη, στα οποία θα πάρουν μέρος και ιστιοπλόοι από το εξωτερικό. Εντυπωσιακή είναι και η υποστήριξη πολλών ομάδων από τον χώρο της ναυτιλίας. Πρόκειται για μία διοργάνωση που παντρεύει τον ναυταθλητισμό με την εμπορική ναυτιλία».

Μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας της χώρας, που συνδιοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), η οποία έχει λάβει τιμής ένεκεν το όνομα του ιδρυτή της, ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ πραγματοποιείται  μεταξύ 29 Αυγούστου και 3 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας είναι για σκάφη καταμετρημένα στις κατηγορίες ORCi, ORC Club και Superyachts. Ανάμεσα στους αθλητές που θα αγωνιστούν θα βρίσκονται οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο, ο Μιχάλης Μηλαίος, παλαιός ιστιοπλόος και νυν προπονητής, οι Κώστας Μάνθος, Άλφης Γεωργιάδης, δάσκαλοι τη ιστιοπλοΐας με πολλές διεθνείς διακρίσεις, ένας από τους καλύτερους, σε διεθνές επίπεδο, tactician, ο Γιάννης Απειρανθίτης, οι νεαροί πρωταθλητές της ιστιοσανίδας, οι Λεωνίδας και Πέτρος Τσορτανίδης, ο Βασίλης Χριστοφόρου, αθλητής των Παραολυμπιακών και πολλοί ιστιοπλόοι με διακρίσεις σε αγώνες τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης όπως οι Θοδωρής Τσουλφάς, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Ηλίας Μυλωνάς κ.α.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Χτίζοντας στην πετυχημένη περυσινή Χρυσή επέτειο συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε συμαντικές νέες συμμετοχές με τα εντυπωσιακότερα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά  που ταξιδεύουν στο Αιγαίο, φέρνοντας υψηλής ποιότητας διεθνείς συμμετοχές, αθλητές και επισκέπτες στο ιστορικό νησί της Άνδρου».

Ενώ ο Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, συμπλήρωσε: «Η τράπεζα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που στηρίζει ένα θεσμό με μεγάλη παράδοση και συμβολισμό εξ ίσου ισχυρό με την Άνδρο, ένα νησί στενά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χαρακτηρίζεται από τη συλλογική προσπάθεια, την κατάλληλη προετοιμασία, τη συνεργασία των πληρωμάτων και την ικανότητα αντιμετώπισης με επιτυχία οποιασδήποτε αντιξοότητας ακόμη και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Χαρακτηριστικά που διέπουν και το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζάς μας».

Photo: Στεφάν Γρυπάρη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.