Αυλαία για το 4ο Φεστιβάλ Άνδρου έπεσε ακριβώς πριν από 3 εβδομάδες στις 22 Αυγούστου 2018, με τους “Βατράχους” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου.

“Το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός των Κυκλάδων, με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή Παντελή  Βούλγαρη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, για τέταρτη χρονιά, με περίπου 8.000 θεατές να έχουν παρακολουθήσει 15 παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στο υπερσύγχρονο Ανοικτό Θέατρο Άνδρου, το οποίο είναι προσφορά του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα, για μια ακόμη χρονιά, την εμπιστοσύνη, τη στήριξη και την αγάπη τους στο θεσμό, που κάθε καλοκαίρι ανεβάζει όλο και ψηλότερα τον πήχη.

 

Σημαντικοί δημιουργοί, αλλά και νέοι Ανδριώτες δημιουργοί, έδωσαν και φέτος δυναμικό παρόν, χαρίζοντας υπέροχες στιγμές στους θεατές.  Ανάμεσα στα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν στις μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στο νησί, ήταν  ο Βασίλης Παπαβασιλείου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Νίκος Ψαρράς, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Κατερίνα Πολέμη, οι Χαΐνηδες κ.α.,” ενώ εξαιρετική ήταν η ερμηνεία του Γιώργου Μαλταμπέ και των ερασιτεχνών του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου. “Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, υπογράμμισε, φέτος, με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, που απετέλεσε άλλωστε κι έναν από τους βασικούς στόχους του. Θεωρώντας πολύ σημαντική υπόθεση, την επαφή των νέων με όλες τις μορφές της τέχνης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτό το ζήτημα, ξεκινώντας ήδη από τον χειμώνα, τις σχετικές εκπαιδευτικές δράσεις, με ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση από μέρους των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Παντελή Βούλγαρη και των ”Φίλων Φεστιβάλ Άνδρου’’  με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Άνδρου, με θέμα  “Το παιδί και η τέχνη, σκέψεις και η μύηση των νέων του νησιού στις πολιτιστικές δράσεις”, την επίσκεψη της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, όπου ανέλαβε να μυήσει τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Άνδρου στο Αρχαίο Δράμα, την παράσταση του Μικρού Εθνικού Θεάτρου «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη”, που ταξίδεψε στα νηπιαγωγεία του Κορθίου, της Χώρας και του Γαυρίου και γέμισε τα παιδιά με  χαρά.

Η Άνδρος του πολιτισμού, κατάφερε και φιλοξένησε για 4η χρονιά το όνειρο! Ένα Φεστιβάλ με όραμα, που προσφέρει υψηλού επιπέδου ψυχαγωγία και διασκέδαση, που αναδεικνύει το νησί, που ενισχύει την τοπική οικονομία και αναπτύσσει το πολιτιστικό επίπεδο και μάλιστα σε δύσκολες εποχές οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κρίσης. Η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων έγινε και φέτος από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”, με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη, χορηγών, αλλά  και εθελοντών,  υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου”

Προβολή – Επικοινωνία: BrainCo

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.