Μαθήματα και αγώνες Μπρίτζ στη Λέσχη Ανδρίων! 

Για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου και Ενήλικες.

“Το μπριτζ (contract bridge ή απλά bridge), είναι ένα ομαδικό πνευματικό παιχνίδι που παίζεται με τράπουλα 52 φύλλων. Παίζεται από τέσσερις παίκτες σε δύο ανταγωνιστικά ζεύγη, με τους παίκτες τον ένα δίπλα στον άλλο γύρω από ένα τραπέζι, με κάθε ζεύγος παικτών που κάθονται αντικριστά. Εκατομμύρια άνθρωποι παίζουν μπριτζ παγκοσμίως σε κλαμπ, τουρνουά, σε απευθείας σύνδεση και με φίλους σε σπίτι, καθιστώντας το ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια καρτών στον κόσμο, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (The World Bridge Federation – WBF), είναι το όργανο διοίκησης του διεθνούς ανταγωνιστικού μπριτζ, με πολυάριθμους άλλους φορείς σε περιφερειακό επίπεδο.

By KoeppiK

Το παιχνίδι αποτελείται από προσφορές, που καθεμία περνάει από τέσσερις φάσεις. Οι κάρτες μοιράζονται στους παίκτες και στη συνέχεια ακολουθεί ο πλειστηριασμός (auction) ή η προσφορά (bid) των παικτών για να πάρουν τη σύμβαση (contract), προσδιορίζοντας πόσες λεβέ (tricks) πρέπει να πάρει το ζεύγος που αναλαμβάνει τη σύμβαση (η πλευρά που δηλώνει) για να κερδίσει την παρτίδα. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, οι εταίροι ανακοινώνουν πληροφορίες σχετικά με το “χέρι” τους, συμπεριλαμβανομένης της συνολικής δύναμης και του πλήθους των χρωμάτων (suits) τους, αλλά υπάρχουν και συμβάσεις για χρήση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, οι κάρτες παίζονται, με την πλευρά που δηλώνει να προσπαθεί να εκπληρώσει τη σύμβαση και τους υπερασπιστές να προσπαθούν να σταματήσουν την πλευρά που δηλώνει, ώστε να μην επιτύχει το στόχο της. Το αποτέλεσμα βαθμολογείται με βάση τον αριθμό των λεβέ που έχουν κερδηθεί, τη σύμβαση και διάφορους άλλους παράγοντες που εξαρτώνται σε κάποιο βαθμό από τη διακύμανση του παιχνιδιού που παίζεται. Το μπριτζ είναι το μαζικότερο παιχνίδι στον κόσμο και αυτό είναι γραμμένο στο Βιβλίο Γκίνες, δεδομένου ότι διεξάγονται αγώνες που ξεπερνούν σε συμμετοχή τους 100.000 παίκτες. Σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν εγγεγραμμένοι σε σωματεία πάνω από 700.000 παίκτες σε 120 περίπου χώρες”.

 

 

 

Για Πληροφορίες Επικοινωνήστε

Μαζί μας:

Μαριλένα Ξανθού: 6974481366 – marilenaxanthou@gmail.com

Γιάννης Ξανθός: 6972620155 – xanthosioa@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.