Αύριο Σάββατο και την Κυριακή 6 και 7 Οκτωβρίου 2018 διοργανώνεται από τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου στο Δημοτικό Θέατρο του νησιού ο 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Νέων Πιανιστών με την “παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής αρχής, φορέων και συλλόγων του νησιού μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου διοργανώνει κάθε δυο έτη τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Πιανιστών», προσφέροντας γενναιόδωρα έπαθλα. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων στο νησί μας και με απώτερο στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον μουσικών και κοινού, αλλά και να καταστήσει την Άνδρο γνωστή στους καλλιτεχνικούς μουσικούς κύκλους. Ως σκοποί του διαγωνισμού, σύμφωνα με τον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου, αναφέρονται οι εξής:
Ι. να στηρίξει την μουσική-συνθετική δημιουργία στην Ελλάδα ΙΙ. να δώσει κίνητρα για τη σύνθεση και εκτέλεση έργων βασισμένων στην Κυκλαδίτικη παράδοση ΙΙΙ. να βοηθήσει την ανταλλαγή μουσικών ακουσμάτων. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες Πιανίστες ηλικίας έως 25 ετών (γεννημένοι από το 1993 και μετά). Ο διαγωνισμός θα γίνει σε δύο κύκλους, με πρώτη ακρόαση των υποψηφίων στα κομμάτια που έχουν επιλέξει από την Καλλιτεχνική Επιτροπή στην Αθήνα και στη συνέχεια θα επιλεγούν δώδεκα υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο κύκλο στην Άνδρο. Ο δεύτερος κύκλος του διαγωνισμού πραγματοποιείται το Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής και ακροατηρίου και τα έργα πρέπει να εκτελεστούν από μνήμης από τους διαγωνιζόμενους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τον εξής σύνδεσμο: https://www.androsmousa.gr/diagonismos/8os-panellinios-diagonismos-neon-pianiston/.”

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.