Η μεγαλύτερη γιορτή πεζοπορίας που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Ελλάδα, ξεκίνησε το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στην Άνδρο και θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα, καλύπτοντας σχεδόν κάθε γωνιά του νησιού. Το 1ο Andros on foot festival αποτελεί ουσιαστικά μια γιορτή «εξερεύνησης με τα πόδια», στη μοναδική φύση της Άνδρου και διοργανώνεται από τον αστικό μη κερδοσκοπικό φορέα «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου», που συντονίζει τις δράσεις για τα μονοπάτια, τον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 23 ημέρες πεζοπορίας σε υπέροχα φυσικά τοπία, σε 50 γραφικά χωριά του νησιού, σε σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πανηγύρια, μουσικές, παιχνίδια και πολιτιστικές δράσεις. Επίσης γνωριμία με τα τοπικά ήθη και έθιμα και τις τοπικές γεύσεις, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους κάθε περιοχής. Να σημειωθεί ότι στις δράσεις μετέχουν δεκάδες εθελοντές και 16 πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού. Παράλληλα με το φεστιβάλ πεζοπορίας, το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλήνια Συνάντηση για τα Μονοπάτια στο Δημοτικό Θέατρο Χώρας Άνδρου, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει η επανα-πιστοποίηση των πεζοπορικών διαδρομών της Άνδρου για άλλα τρία χρόνια, με το σήμα «Leading Quality Trails-Best of Europe». Η Άνδρος ήταν το πρώτο νησί στην Ευρώπη που εξασφάλισε Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για τα μονοπάτια της, γεγονός που βοήθησε στην αύξηση του τουρισμού, με επισκέπτες από χώρες του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα https://www.androsonfootfestival.gr, όπου έχουν αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα, τα σημεία των πεζοπορικών διαδρομών και των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.