Η περιορισμένη διαφήμιση από την εταιρεία που την διοργάνωσε σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη τοποθεσία της ΗΕLEXPO  στην Ανθούσα και τη μη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ σε ορισμένες γραμμές, συνέβαλαν ώστε η φετινή «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» να μην έχει την προσέλκυση του κόσμου που είχε τις προηγούμενες χρονιές.

Βεβαίως από την μειωμένη προσέλευση την «Μερίδα Του Λέοντος» σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον του κοινού απέσπασαν όπως πάντα οι Κυκλάδες.

Εντυπωσιακή ήταν επίσης η προσέλευση ακροατηρίου κατά την Συνέντευξη Τύπου του Νομάρχη Κυκλάδων με θέμα: «Φύση και Πολιτισμός των Κυκλάδων- Ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη»

Κατά την ομιλία του ο Νομάρχης επισήμανε ότι ο όρος Φύση που θα αναλύσει δεν περιλαμβάνει και τα στοιχεία ήλιος και θάλασσα, για τα οποία οι Κυκλάδες κατέχουν την Πρώτη θέση σε ολόκληρη την Ευρώπη και είναι ήδη γνωστά παγκοσμίως.

Αναφέρθηκε στην άλλη Φύση των Κυκλάδων, αυτή της Άνοιξης και του Φθινοπώρου, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να γνωρίσει πολλές ομορφιές των νησιών, τη βιοποικιλότητα σε φυτά, έντομα και πτηνά, αρχαιολογικούς χώρους, παλιά αλειτούργητα ξωκλήσια, ανεμόμυλους, περιστεριώνες και αρχαία πηγάδια και όλα αυτά μπορεί να τα δει και να τα ζήσει από κοντά περπατώντας στα παλιά μονοπάτια που την τελευταία δεκαετία έχουν αναδειχθεί και αποκατασταθεί από την ΝΑ Κυκλάδων. Γνωστοποίησε ότι το δίκτυο των μονοπατιών, μήκους περίπου 1,30 Km, είναι ήδη ολοκληρωμένο σε πολλά νησιά και έχει ξεκινήσει και η ανάδειξη του και σε άλλα.

Τόνισε την ύπαρξη οργανωμένων αγκυροβολίων για τα σκάφη των επισκεπτών που η ΝΑ έχει δημιουργήσει τα τελευταία δέκα χρόνια σε πολλά νησιά των Κυκλάδων και που αποτελούν, πέρα από τα λιμάνια και τα αλιευτικά καταφύγια, όμορφους σταθμούς στις θαλασσινές διαδρομές.

Ακολούθησε η βράβευση της Νομαρχίας από τον Υπουργό Τουρισμού και τον όμιλο Καλοφωλιά και την απονομή αναμνηστικού από τον Νομάρχη στον Υπουργό Τουρισμού, στην κα Γκερέκου εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στον όμιλο Καλοφωλιά και στη Ν.Α Λακωνίας.

Στο χαιρετισμό του κατά την τέλεση των εγκαινίων ο Νομάρχης τόνισε την σημασία του Εσωτερικού Τουρισμού, την προετοιμασία και παρουσία στην έκθεση των Κυκλάδων και κάλεσε όλους τους Έλληνες να ανακαλύψουν την μοναδικότητα των νησιών, οπού τους περιμένουν οι Κυκλαδίτες, με μια πολιτική εξυπηρέτησης προσαρμοσμένη στα μηνύματα των δύσκολων καιρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπάϊλας είπε:

«Αναμφίβολα ο χρόνος διοργάνωσης, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες οικονομικές συγκυρίες, προσδίδει μια ιδιαίτερη σημασία και αξία στην 14η Έκθεση «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ».

Η ιδιαίτερη αυτή αξία συνίσταται για εμάς, αφενός μεν στο ότι θα έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να προβάλλουμε τα νησιά του Νομού μας μέσα από προνομιούχες συνθήκες ως τιμώμενη περιοχή, αφετέρου διότι σε ένα γνώριμο για μας περιβάλλον, όλοι μαζί οι νησιώτες θα βρούμε την ευκαιρία να επανακαθορίσουμε τη θέση μας, τη στάση μας, αλλά και την στρατηγική μας για να βγούμε χωρίς απώλειες από την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Πιστεύουμε και εμείς ότι πραγματικά σε αυτή τη δύσκολη φάση, ο εσωτερικός τουρισμός αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία, που θα αναπληρώσει μια πιθανή μείωση των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Για το λόγο αυτό, με ιδιαίτερη προσοχή, προετοιμάσαμε την παρουσία μας ώστε αυτό το τετραήμερο όσοι επισκεφτούν την έκθεση να περάσουν οπωσδήποτε, έστω και από περιέργεια, από τα περίπτερα των Κυκλάδων και μέσα από εικόνες, μηνύματα, γεύσεις, μουσική και χορό, να τους μεταφέρουμε νοερά στο μοναδικό σε ομορφιά και παράδοση νησιωτικό σύμπλεγμα του Αρχιπελάγους.

14 χρόνια, 14 εκθέσεις, 14 συμμετοχές της Ν.Α. Κυκλάδων.

Και θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω τον Όμιλο Καλοφωλιά που τουλάχιστον τα τελευταία 7 χρόνια  ικανοποιεί το αίτημα της Ν.Α. και μας εξασφαλίζει 25 συνεχόμενα STAND, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να προβάλλουμε τον ιδιόμορφο χωροταξικά νομό μας, ενιαία και χωριστά.

Να τον προβάλλουμε ως ένα ενιαίο χώρο 24 διαφορετικών, μοναδικών μικρόκοσμών.

Αντιμετωπίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον γιατί πιστεύουμε στη ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ της Ελλάδας και των Κυκλάδων, που κρύβουν χιλιάδες ομορφιές και ενδιαφέροντα.

Καλούμε τους Έλληνες να τις ανακαλύψουν. Οι συμπατριώτες μου είναι έτοιμοι να τους δώσουν αυτή την ευκαιρία και χαρά, μέσα από μια προσαρμοσμένη στα μηνύματα και τις ανάγκες των καιρών, στάση.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.