Η πρώτη ομάδα εθελοντών της ΕΛΙΞ στην Άνδρο, από τις 20 Μαϊου έως και τις 5 Ιουνίου 2010, αν και ολιγομελής καταπιάστηκε με τον καθαρισμό ενός δύσκολου μονοπατιού. Πρόκειται για τμήμα της διαδρομής που ξεκινά από τον οικισμό των Αποικίων και καταλήγει, μέσω της περιοχής Υψηλού, στο Νημπορειό, το λιμάνι της Χώρας της Άνδρου (σηματοδοτημένη διαδρομή νο 2). Πιο συγκεκριμένα οι 6 γυναίκες και οι 2 άνδρες από Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία και Ισπανία, εργάστηκαν σκληρά καθαρίζοντας το τμήμα εκείνο του μονοπατιού κάτω από το μοναστήρι της Αγ. Μαρίνας μέχρι και την Αγ. Ελένη στην περιοχή Υψηλού, απομακρύνοντας από το πανέμορφο, φαρδύ, λιθόστρωτο μονοπάτι, την εκτεταμένη φρυγανώδη βλάστηση και όγκους χώματος. που με τον καιρό και τις βροχές είχαν συσσωρευτεί, σκεπάζοντας σε κάποια σημεία σχεδόν ολοσχερώς το μονοπάτι.

Οι εθελοντές, στον ελεύθερο χρόνο τους, επισκέφθηκαν αξιοθέατα του νησιού, κολύμπησαν σε κοντινές και πιο απομακρυσμένες παραλίες, ξεναγήθηκαν στη Χώρα της Άνδρου. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια τους, καθώς αρκετοί φορείς και ιδιώτες τους προσέφεραν κάθε είδους παροχές. Ενδεικτικά, ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου παρείχε τα απαραίτητα εργαλεία για την εργασία των εθελοντών, ενώ ο πρόεδρος του τους παρουσίασε ενημερωτικό υλικό για τις ξηρολιθικές κατασκευές της Άνδρου και τη σημασία τους, καθώς και τη χλωρίδα και πανίδα του νησιού. Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου, παρείχε καθημερινά στους εθελοντές κολατσιό και αναψυκτικά. Ο Σύλλογος Νέων Άνδρου, παρείχε κέρασμα στους εθελοντές στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού του σταθμού. Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεσσαριάς-Κουμανής, παρέθεσε παραδοσιακό γεύμα στους εθελοντές την τελευταία τους βραδιά στο νησί, στο οποίο και οι ίδιοι μαγείρεψαν συνταγές από τις χώρες τους. Οι αρμόδιοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Άνδρου εξασφάλισαν δωρεάν είσοδο στους εθελοντές στα 2 μουσεία του νησιού, ενώ ο αρχιτέκτονας Νίκος Βασιλόπουλος τους ξενάγησε στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Κάστρου της Χώρας. Τέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Θεολόγου, τους παρείχε κέρασμα στο ξενοδοχείο «ΑΙΟΛΟΣ» στην περιοχή της Μεσσαριάς. Η βοήθεια όλων μας είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη…! Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα : 210-3825506, Έλενα Παπαλάμπρου και 6977-334334, Όλγα Καραγιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.