Του Κυριάκου Θωμά

Υποψηφίου Δημάρχου Άνδρου

Η πράσινη και πανέμορφη Άνδρος που απέχει μόνο δύο ώρες από την Αττική με συμβατικό πλοίο και μόνο μια με το ταχύπλοο. Είμαστε ένα νησί στην πρώτη γραμμή από την Αττική. Και μόλις μια επιπλέον ώρα από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν νοείται ως ένα τόσο προικισμένο νησί να μην είμαστε στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης.

Δύο είναι οι άξονες της πολιτικής μας για να αλλάξουμε τα πράγματα. Ο πρώτος είναι ο οικιστικός-τουριστικός άξονας. Πρέπει να αναπτύξουμε σωστά και οργανωμένα τους οικισμούς μας επεκτείνοντας τα πολεοδομικά σχέδια μας. Να αναδείξουμε τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους και να τους κάνουμε θελκτικούς και επισκέψιμους. Να φέρουμε στην επιφάνεια την Ζαγορά, τον Στρόφυλα, τον Πύργο του Αγ. Πέτρου και την Παλαιόπολη ώστε να δώσουμε το περίγραμμα της αρχαίας Άνδρου. Να προβάλουμε τα σημαντικά μοναστήρια μας, της Παναχράντου, της Αγίας, των Τρομαχείων, του Αγίου Νικολάου, της Αγίας Μαρίνας κλπ) δίνοντας το στίγμα της νεώτερης και χριστιανικής Άνδρου. Και επιτέλους να αποκαλύψουμε την Άνδρο της μακράς φραγκικής περιόδου (Κάτω και Άνω Κάστρο).

Ο δεύτερος είναι η εξεύρεση πόρων. Χρειαζόμαστε για όλα τα παραπάνω χρήματα. Μπορούμε και από την Ευρώπη, αλλά και από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Να κάνουμε την Άνδρο προσβάσιμη σε όσους θέλουν να επενδύσουν με σωστό τρόπο στο νησί. Επιδιώκουμε μια ανάπτυξη βασισμένη στο τουρισμό, αλλά και στην αγροτική της υπόσταση. Θέλουμε μια ανάπτυξη με βάση την τεχνολογία και τη φύση. Την οικιστική εξέλιξη, αλλά με ευαισθησία στα σημάδια του παρελθόντος. Για παράδειγμα είναι καιρός να κάνουμε τον περιπατητικό τουρισμό στα σπάνια πέτρινα μονοπάτια της Άνδρου ελληνικό και διεθνές σπορ… .

Προτείνουμε μια νέα πολιτική. Μαζί με τον Δημήτρη Γιαννίση ξεκινήσαμε εγκαίρως και στη βάση μιας αμοιβαίας προσπάθειας για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων της Άνδρου. Και πετύχαμε μέσα σε μόλις τρεις μήνες να δώσουμε ένα πρώτο σοβαρό στίγμα της πορείας μας. Ήδη είναι πάρα πολλοί αυτοί που βλέπουν με ελπίδα την κίνηση μας.

Πιστεύαμε πως τα νέα πράγματα που θέλουμε δεν μπορούν να γίνουν με παλιούς τρόπους. Δεν μπορούμε πια να στήνουμε συνδυασμούς τις τελευταίες εβδομάδες βασισμένους σε πρόχειρες και προσωπικές συγκολλήσεις της τελευταίας στιγμής Χωρίς μελέτη και κοινούς στόχους. Χωρίς σοβαρή συζήτηση και επεξεργασία ιδεών. Προχωρήσαμε λοιπόν σε μια προγραμματική ενότητα. Και όπως φαίνεται από τις ιστοσελίδες του νησιού μας (τις οποίες παρακολουθούν κυρίως οι νέοι) ήδη έχουμε πετύχει να καταγραφούμε εκεί ως σημαντική δύναμη ελπίδας για την Άνδρο. Είναι ευχάριστο που ήδη βρίσκουμε μια πρώτη και σημαντική ανταπόκριση. Όμως δεν μένουμε εκεί ήδη προχωράμε σε μια προσωπική προσέγγιση γυρνώντας όλο το νησί απευθυνόμενοι σε όλους. Και βρίσκουμε σημαντική ανταπόκριση και από τους μεγαλύτερους.

Μα πριν από όλους τους στόχους και πριν από όλες τις εξαγγελίες πρέπει να είμαστε εμείς σωστοί ως πολιτικοί. Γι’ αυτό σε μια εποχή κρίσης και αμφισβήτησης της πολιτικής και των προθέσεων των πολιτικών θέλω να δώσω από την αρχή ένα διαφορετικό στίγμα. Δίνω, λοιπόν, πρώτος στη δημοσιότητα το «πόθεν έσχες» μου. Θέλω να ξέρετε όλοι την πλήρη και ακριβή περιουσιακή μου κατάσταση. Υπήρξα επί πολλά χρόνια ανεξάρτητος επαγγελματίας, οικονομολόγος, με γραφείο στο νησί. Τα μάλλον όσα αναφέρονται στο «πόθεν έσχες» (ένα σπίτι με δάνειο) υποστηρίζονται πλήρως από την επαγγελματική μου πορεία. Αν και σχετικά νέος (41 ετών) είμαι ήδη εδώ και 8 χρόνια δήμαρχος και η ενασχόληση μου με τα κοινά κυριαρχεί πλέον στη ζωή μου. Είμαι εδώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να προσφέρουμε και όχι για προσωπικό κέρδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.