Μήνυση κατ’ αγνώστων κατέθεσε ο Δήμος Άνδρου για την καταστροφή του μουσειακού χώρου της οικίας Θεόφιλου Καΐρη. Οι εικόνες μόνο ντροπής μπορούν να χαρακτηρισθούν, για έναν τόπο που βαδίζει στον 21ο αιώνα, ζει και ελπίζει στον τουρισμό για βιοπορισμό, αναπνέει και «φέρεσθαι» ως Άνδρος Αρχόντισσα, Άνδρος του Πολιτισμού, Άνδρος των Γραμμάτων και Τεχνών. Θλιβερές εικόνες που δυστυχώς δεν είναι οι μόνες… Η επιστολή σύσσωμων των Αποικιανών για βανδαλισμούς στην περιοχή τους συνεπικουρεί και ενισχύει τους παραπάνω πικρούς ισχυρισμούς. Κρίμα!

Επέλαση  βανδάλων στ’ Αποίκια…  Έλεος !

Ομάδα βανδάλων -πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τέτοιες πράξεις δολιοφθοράς- δημιούργησε στην περίοδο του Πάσχα απίστευτες καταστροφές στ’ Αποίκια. Κινούμενοι από βάναυσα ένστικτα προξένησαν ζημιές σε καλαίσθητα φωτιστικά πλατείας και στον υπέροχο χώρο αναψυχής, που με αγάπη, με όραμα, με πολύ κόπο και μεράκι κατασκευάστηκε για τη νεολαία και τον πολιτισμό στον τόπο μας. Και δεν είναι μόνο αυτά. Κατά την ώρα της Αναστάσεως νεαρά άτομα με περισσή δόση απαξίωσης και με έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, χρησιμοποιώντας ισχυρές κροτίδες πολύ κοντά στο εκκλησιαζόμενο πλήθος, προξένησαν ζημιές σε κεντρικό δίκτυο ύδρευσης και σε υαλοπίνακες, μη υπολογίζοντας κατά κύριο λόγο τον άμεσο κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των πιστών. Η παντελής έλλειψη ευθύνης από τους νεολαίους αυτούς και η καταστροφική μανία έχουν εξοργίσει ενορίτες και την εκκλησιαστική επιτροπή, που εξετάζει τη λήψη κάποιων αναγκαίων μέτρων. Αποδεικνύεται δυστυχώς ότι ζούμε σε εποχή ευτελισμού και αγριότητας. Δεν υπάρχει σεβασμός στο ωραίο, δεν υπάρχει σεβασμός στον πολιτισμό, δεν υπάρχει σεβασμός στην κοινωνία… Τι άραγε να ελπίζουμε;  Μόνο θλίψη, αγανάκτηση και απογοήτευση νιώθουμε…!

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με παρόμοια παλαιότερα φαινόμενα καταστροφών σε πετρόχτιστα καθίσματα, σε υαλοπίνακες στο Δημοτικό σχολείο Σαρίζης και αλλού δημιουργούν, όπως είναι επόμενο, μιαν εντελώς δυσάρεστη μέχρι εκρηκτική κατάσταση, που βέβαια δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Σημειώνεται ότι οι κινήσεις δολιοφθοράς κάποιων υπαιτίων έχουν εντοπιστεί από συγχωριανούς μας, ενώ ακολούθησαν σχετικές καταγγελίες προκειμένου η Αστυνομία να προχωρήσει στα δέοντα. Δυστυχώς, γιατί η γενικότερη κρίση ηθικής και αξιοπρέπειας προσλαμβάνει στις μέρες μας μεγάλες διαστάσεις.  Κάνουμε γι’ αυτό έκκληση. Είναι καιρός να προβληματιστούμε σαν κοινωνία και να αντιδράσουμε όλοι, ιδιαίτερα οι πνευματικοί ταγοί, η συντεταγμένη τοπική ηγεσία και η κάθε οικογένεια χωριστά. Δεν πρέπει να επιχαίρουμε για τις πράξεις ζούγκλας που σήμερα βιώνουμε!

Ο τοπικός εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου / Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποικιανών

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.