«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Σπύρο Λ. Πολέμη, για την αυθόρμητη και άμεση πρωτοβουλία του να αποκαταστήσει με δικές του δαπάνες, τις ζημιές που προκλήθηκαν στα επιχρίσματα του Μουσείου Θεόφιλου Καϊρη.

Οι ζημιές προκλήθηκαν από βαρελότα, κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ της Ανάστασης και ήταν μεγάλες. Ένα μεγάλο μέρος των εξωτερικών και εσωτερικών επιχρισμάτων είχε καταρρεύσει. Η πόρτα ήταν βγαλμένη και τα τζάμια των παραθύρων σπασμένα.

Πραγματικά μας λύπησε και μας εξόργισε το γεγονός της εγκληματικής αδιαφορίας κάποιων συμπολιτών μας, για το συγκεκριμένο μνημείο της νεώτερης ιστορίας του νησιού μας. Ταυτόχρονα όμως η πρωτοβουλία και η άμεση παρέμβαση του συμπολίτη μας κ. Πολέμη, που συνεχίζει την μακρόχρονη προσφορά στο νησί πολλών δωρητών και ευεργετών του, μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία.

Από την πλευρά μας, μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων επισκευών, θα προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε το ρόλο του συγκεκριμένου Μουσείου, τόσο για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, όσο και για τους μαθητές του νησιού που θα έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και να εκπονήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα».

Ο Δήμαρχος Άνδρου Ιωάννης Γλυνός

Η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.