Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Άνδρο αποφάσισε να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές το Δ.Σ., έπειτα από σχετική απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής, 22.1.2016. Τα φαινόμενα έξαρσης παράνομων συμπεριφορών που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στη νησί καθιστούν άμεση και επιτακτική την ανάγκη βελτίωσης της αστυνόμευσης. Έτσι:

-Αποφασίστηκε να παραμείνει σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός σταθμός Γαυρίου και να ενισχυθεί όσον αφορά στη στελέχωσή του.

-Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ενίσχυση της στελέχωσης του Α.Τ. της Χώρας και να αναζητηθούν λύσεις για την καλύτερη δυνατή αστυνόμευση σε Μπατσί και Κόρθι, όπου δεν λειτουργούν αστυνομικοί σταθμοί.

Κατά την ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος Άνδρου συγκεκριμένες δράσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Σε συνεργασία με τα δίκτυα «Στροφή» και «Θησέας», ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα σε ημερίδες-ενημερώσεις γονέων, μαθητών και πολιτών.

Άλλες αποφάσεις που πάρθηκαν κατά την ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

-Δόθηκε τρίμηνη παράταση – έως 31/3/2016 –  στην ολοκλήρωση του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στο Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Γαυρίου Άνδρου.

-Δόθηκε παράταση έως 30/4/2016 για την ολοκλήρωση του έργου «Μετατροπή Κοινοτικού Κτιρίου σε Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων», στον Όρμο Κορθίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ (Πρόγραμμα χρηματοδότησης των Δήμων για επενδυτικούς σκοπούς από εθνικούς πόρους), το οποίο σταμάτησε το 2014 να χρηματοδοτεί τους Δήμους και μαζί σταμάτησε και το εν λόγω έργο (λόγω έλλειψης χρηματοδότησης). Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών στις 30/12/2015 αποφασίστηκε η συνέχιση του προγράμματος έως 31/12/2016, όποτε δόθηκε εκ νέου παράταση στον εργολάβο του έργου να συνεχίσει και να το ολοκληρώσει.

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.