Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ

  Τον αείμνηστο Ανδρέα Φωτόπουλο τον γνώρισα γύρω στο 1989. Όταν ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ζαγανιαριωτών και εκλέχτηκα γενικός γραμματέας στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Ανάμεσα στα καθήκοντά μου ήταν και η δημοσίευση στον τοπικό Τύπο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου. Όπου, βέβαια, «τοπικός Τύπος» ίσον «Ανδριακή». Η οποία ήταν τότε η μοναδική πηγή ενημέρωσης των απανταχού Ανδριωτών.

Ο «κυρ Ανδρέας», όπως μου άρεσε να τον αποκαλώ, ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Κυρίως χάρη στην «τετράγωνη» λογική του. Που του επέτρεπε να ξέρει ακριβώς τι θα έπρεπε να κρατήσει και τι να απορρίψει. Μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση τότε αυτή του η ικανότητα. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλήξω αν ήταν «ταλέντο» ή την είχε αποκτήσει μέσα από την πολυετή δημοσιογραφική εμπειρία του… Τώρα που το ξανασκέπτομαι, όμως, πιστεύω πως σίγουρα ήταν ταλέντο. Γιατί χρειάζεται μεγάλο ταλέντο για να κρατήσει κάποιος ένα έντυπο στην κορυφή για πολλά χρόνια. Και μάλιστα ένα έντυπο που απευθύνεται σε δύσκολο και απαιτητικό κοινό…

Πώς τα θυμήθηκα, ξαφνικά, όλα αυτά; Χαζεύοντας στο διαδίκτυο την αρχική σελίδα της ψηφιακής έκδοσης της «Ανδριακής», αναρωτήθηκα πώς θα νιώθει ο «κυρ Ανδρέας» βλέποντας από εκεί επάνω το άλμα προς τη σύγχρονη εποχή μιας εφημερίδας που στα δικά του χέρια γνώρισε πολύ μεγάλη ανάπτυξη.

Είμαι βέβαιος πως θα χαμογελάει γεμάτος περηφάνια!

Η ιστοσελίδα andriakipress.com, που αποτελεί τη μετεξέλιξη του ομώνυμου blog, είναι η σύγχρονη, καθημερινή, προέκταση της εφημερίδας η οποία εξήντα χρόνια τώρα παραμένει πιστή σύντροφος κάθε Ανδριώτισσας και κάθε Ανδριώτη. Και, βεβαίως, αυτή η μετεξέλιξη διατηρεί όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που καθιέρωσαν την «Ανδριακή» στη συνείδηση των αναγνωστών της. Έχοντας πάντα «την ευθύνη της μεταφοράς αληθών ειδήσεων, υγιούς παρέμβασης και γόνιμης εποικοδομητικής κριτικής», όπως έγραψε η Μαριάννα Φωτοπούλου-Μαργέτη στο κεντρικό άρθρο του προηγούμενου τεύχους της εφημερίδας. Και επιδιώκοντας «Nα ενώνει, αντί να χωρίζει. Να εξομαλύνει αντί να εξωθεί. Με σεβασμό στους θεσμούς, στον πολίτη, στον άνθρωπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.