Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ

Μια πρόσκληση που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο πάντα δραστήριος Πρόεδρος του Σωματείου ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Υδρούσας «Αγιος Φίλιππος», Στέλιος Πολυκράτης, με έβαλε σε σκέψεις.

«Μετά την αλλαγή της νομοθεσίας ότι τα καταλύματά μας μπορούν να προσφέρουν πρωινό στα δωμάτια από εξωτερικούς συνεργάτες υπό την μορφή catering, προσκαλούμε ενδιαφερόμενους να έρθουν σε επαφή μαζί μας προκειμένου να καθορίσουμε το περιεχόμενο του πρωινού τον τρόπο παράδοσης και την μορφή συσκευασίας» έγραφε ο κ. Πολυκράτης στην ανακοίνωσή του, διευκρινίζοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των μελών του Σωματείου, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που κάνουν για την αναβάθμιση του προϊόντος που προσφέρουν στους επισκέπτες της Άνδρου.

Κατ΄ αρχάς είναι πολύ σημαντικό (και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο) πως οι επαγγελματίες του τουρισμού στην πιο τουριστική περιοχή της Άνδρου επιδιώκουν τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Δείχνει επαγγελματισμό, σοβαρότητα και σεβασμό στον επισκέπτη – πελάτη. Από τη στιγμή, ωστόσο, που τίθεται το θέμα της προσφοράς πρωϊνού, μήπως είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκινήσει άμεσα η κουβέντα για την καθιέρωση και προσφορά του «ανδριώτικου πρωϊνού», που θα αναδεικνύει την γαστρονομία του νησιού;

Τυροκομεία, δόξα τω Θεώ, υπάρχουν στην Άνδρο. Παράγουν, μάλιστα, εκλεκτά προϊόντα. Μέλι υπάρχει άφθονο. Συνεταιρισμοί που θα μπορούσαν να αναλάβουν την παραγωγή μαρμελάδων, επίσης υπάρχουν. Τα λουκάνικα της Άνδρου έχουν ήδη συμπεριληφθεί στο «κυκλαδίτικο πρωϊνό» που προσφέρουν μεγάλα ξενοδοχεία στους πελάτες τους. Δεδομένου, μάλιστα, ότι έχουν ήδη διοργανωθεί δυο συναντήσεις επαγγελματιών για την προώθηση των τοπικών προϊόντων , πιστεύω πως ήρθε η ώρα για το επόμενο –και πολύ πιο ουσιαστικό- βήμα. Το «ανδριώτικο πρωϊνό», πέρα από το γεγονός πως θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για τα υφιστάμενα τοπικά προϊόντα (αυξάνοντας τη ζήτηση και τις πωλήσεις τους), είναι βέβαιο πως θα δώσει ώθηση στη μεταποίηση, η οποία είναι αλήθεια πως στο νησί μας βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο –για να μη πούμε πως ακόμη δεν έχει ούτε καν γεννηθεί… Για να κατανοήσει κάποιος τη δυναμική του εγχειρήματος, αρκεί να αναφέρουμε πως μόνο στην περιοχή της Υδρούσας ο αριθμός των μικρών καταλυμάτων φτάνει τα 800 δωμάτια. Ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία (λόγω και της ιδιαιτερότητας του τουριστικού προϊόντος της ΄Ανδρου –φύση, πεζοπορία, εναλλακτικός τουρισμός) ο αριθμός των ξένων επισκεπτών που επιλέγουν να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

Ας τους προσφέρουμε, λοιπόν, κάτι ακόμα 100% ανδριώτικο! Ένα πρωϊνό αποκλειστικά με προϊόντα του νησιού. Είναι βέβαιο πως από μια τέτοια κίνηση θα προκύψουν πολλά οφέλη για πολλούς!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.