Της ΕΙΡΉΝΗΣ – ΦΆΝΙΑΣ ΠΑΠΙΔΆ

Είμαι πολύ προβληματισμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν στον πλανήτη μας. Η Ορθοδοξία μας βάλλεται πανταχόθεν από αλλόθρησκους: Εκκλησίες πυρπολούνται, άλλες γκρεμίζονται, η Αγία Σοφία από Μουσείο μεταβάλλεται σε Τζαμί. Χριστιανοί χάνουν τα σπίτια τους κι όσοι επιζούν, μεταναστεύουν. Έφηβοι προσηλυτίζονται από φανατισμένους αλλόθρησκους, ήθη και έθιμα της Ελληνικής Επικράτειας καταπατώνται, και τόσα άλλα που συμβαίνουν και που θα συμβούν στο μέλλον.

– Εμείς οι Χριστιανοί διδασκόμεθα την Αγάπη, την Αλληλεγγύη, την Συγχώρεση, την Μετάνοια. Σεβόμαστε τις θρησκείες των άλλων λαών και συμβιώνουμε ειρηνικά όπου βρεθούμε.

– Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω κατωτέρω ένα αντιπροσωπευτικό απάνθισμα από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία που χρησιμοποίησε και ο Ι. Χριστός για την διδαχή των ανθρώπων. Προσέξτε τις σοφές ρήσεις των Αρχαίων Σοφών μας, στα Χείλη του Ι. Χριστού, στην πορεία της Ζωής Του. Όλη η διδασκαλία του Χριστού ταυτίζεται απόλυτα με την Ελληνική Φιλοσοφία και σκέψη. Ως προς αυτό, υπάρχει σωρεία παραδειγμάτων. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα εξής:

– ΧΕΙΛΩΝ Ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ: (600 π.Χ. ένας από τους 7 σοφούς)

«Τα μεν υψηλά ταπεινούν, τα δε ταπεινά υψούν».

– Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ: Ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται, και ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται».

– ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ-(500 π.Χ.) «Τον δε εχθρόν φίλον ποιείν».

– Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών» (Ματθ. κεφ.5 παρ.44)

– ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ: (600 π.Χ.) «Τον δε εχθρόν ευεργετείν»

– ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ: (580 π.Χ.) «Σέβου Όρκον»

– Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ: Ουκ επιορκήσεις (Ματθ. Κεφ.5 παρ.33)

– ΠΛΑΤΩΝ: (427 π.Χ.) «Η Δικαιοσύνη είναι το μεγαλύτερον αγαθόν δια την ίδια την ψυχήν».

Και ο Χρυσούς Κανών: Ι. ΧΡΙΣΤΟΣ: «Όλα όσα θέλετε αν σας κάνουν οι άνθρωποι, κάνετε και εις τα ίδια σ’ αυτούς». (Ματθ. κεφ.7. παρ.12)

– ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ: (430 π.Χ.) «Μην κάνετε στους άλλους, εκείνα που εσείς δεν θέλετε να σας κάνουν». Οι ρήσεις είναι ατελείωτες. Ακόμη και οι 10 εντολές από χείλη σοφά και ιερά εντέλλονται. Ρινίσματα ρήσεων Αρχαίων Φιλοσόφων μας, βρίσκουμε τυπωμένα σε αλλόθρησκα κείμενα, διότι οι 12 Απόστολοι δίδαξαν και σκόρπισαν τη θεογνωσία τους σ΄ όλη την οικουμένη.

– Πόσο θα αντέξουν οι πολέμιοι να εχθρεύονται τη σοφία των Αρχαίων μας και τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού;

– Την Ιστορία μας και την αληθινή μας Πίστη: «Μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους, φυτόν εκ του θεού βλάστημα, εξακριβώμενον απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιούμενη την επιστήμην», μας λέει ο Ευσέβιος ΠΑΜΦΙΛΟΣ, επίσκοπος της Καισαρείας. (265 π.Χ.)

Ο Χριστός μιλάει έτσι και εναποθέτει τη δόξα του στους έλληνες, πλέκει το εγκώμιον για την Ελλάδα, γιατί πιστεύει ότι το αρχαίο ελληνικό πνεύμα είναι «ευαγγέλιον» εκ θεού που διαρρέει σοφία σ’ όλη την ανθρωπότητα μέσω του υιού του, Ιησού Χριστού.

Καλά και ειρηνικά Χριστούγεννα ευχόμεθα σε όλους τους ανθρώπους

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πατέρας της ηθικής φιλοσοφίας Αθηναίος σοφός Σωκράτης διαπνεόταν από ανυποχώρητη καλοσύνη για τον άνθρωπο. Η ακρογωνιαία του θέση [ ουδείς εκών κακός ] [ εφόσον έχει γνώση για το τι κάνει ] βρίσκει απόλυτη ταύτιση στα λόγια του χριστού. [ Πάτερ άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι ]

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.