“Η Περιφέρεια και η Άνδρος” θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος της πολύωρης συνάντησης εργασίας του Περιφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Χατζημάρκου με τον δήμαρχο του νησιού μας Θ. Σουσούδη κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στην Άνδρο, για το οποίο η Περιφέρεια εξέδοσε ειδικό δελτίο τύπου.

Συγκεκριμένα η επίσημη ενημέρωση από την Π.Ν.Α. έχει ως εξής:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του, όπου συζήτησαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νησιού

 Πολύωρη συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Άνδρου

 Το σύνολο των προβλημάτων του νησιού της Άνδρου εξετάσθηκε χθες, Δευτέρα, στην διάρκεια μακράς συνεργασίας του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με τον Δήμαρχο Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη, αλλά και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, στην οποία παρέστη.

Παρουσία μεγάλου αριθμού κατοίκων του νησιού, του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη και του Επάρχου Άνδρου, Δημήτρη Λοτσάρη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε σφαιρική ενημέρωση για θέματα υγείας, παιδείας, υποδομών τουρισμού και πρωτογενούς τομέα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το φλέγον ζήτημα του νησιού της Άνδρου που αφορά τον νέο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ). Επ’ αυτού ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως η Περιφερειακή Αρχή, στερούμενη αποφασιστικού ρόλου και αρμοδιότητας στα ζητήματα διαχείρισης των απορριμμάτων, οφείλει – και το πράττει – να σέβεται τις αποφάσεις του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης ανακοίνωσε την ανακατασκευή των φθορών στο Δημοτικό Στάδιο Άνδρου, τη συντήρηση του οδικού δικτύου του νησιού, έργου που βρίσκεται στη διαδικασία της δημοπράτησης και την επικαιροποίηση της μελέτης του Επισκοπείου Άνδρου, την οποία εκπονεί ο Δήμος Άνδρου, προκειμένου η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει το έργο, για το οποίο υπάρχει ήδη ειλημμένη απόφαση της Περιφερειακής Αρχής. Ειδική αναφορά έγινε στην Γ΄φάση του λιμανιού του Γαυρίου, για το οποίο η Περιφέρεια περιμένει τις μελέτες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου. Ειδικότερα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου, το Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας στο αίτημά του να διασπαστεί, προκειμένου να συσταθεί αυτόνομο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου.

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και την απόφαση να προχωρήσει η Περιφέρεια στην εξέταση της ταυτοποίησης του λεμονιού της Άνδρου, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά στη σχετική συνάντηση που είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Έπαρχος Άνδρου, με τους παραγωγούς. Επίσης, ο κ. Ζαννετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Νοτίου Αιγαίου και ζήτησε την ευρεία συμμετοχή των φορέων του νησιού.

 Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε τη βούληση της Περιφερειακής Αρχής  να στηρίξει την κατασκευή του Συνεδριακού – Πολιτιστικού Κέντρου Άνδρου, τη μελέτη του οποίου εκπονεί, με δική του δαπάνη, ο εφοπλιστής Αλκιβιάδης Τάττος, κάτοικος του νησιού, που με επίσης δική του δαπάνη έχει κατασκευαστεί το Ανοιχτό Θέατρο, στη Χώρα της Άνδρου. Τον ευεργέτη, κ. Αλκιβιάδη Τάττο, ευχαρίστησε ο Περιφερειάρχης για την προσφορά του και την άοκνη εργασία του για την αναβάθμιση των πολιτιστικών υποδομών του νησιού.

 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη, των δύο Αντιπεριφερειαρχών, του Επάρχου και του Δημάρχου Άνδρου,  κατά την οποία αποτυπώθηκαν και κατεγράφησαν όλες οι μελέτες που ο Δήμος Άνδρου εκπονεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν, προκειμένου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη σειρά της να εξετάσει την ένταξή τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.