Το Κληροδότημα Πέτρου Λ. Μουστάκα  σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, την Γενική Δ/νση Σπουδών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργανώνουν με το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας & Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των Τροχαίων Ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς” εκδήλωση για τους μαθητές των σχολείων της Άνδρου, με θέμαΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ που θα πραγματοποιηθεί από 26 έως 30 Μαρτίου 2018.

Οι εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” έχουν προσκληθεί στην Άνδρο προκειμένου να αναπτύξουν στη μαθητική κοινότητα των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, το οποίο θα περιλαμβάνει θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση.

Βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων & γενικότερα της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της οδικής ασφάλειας, δεδομένου πως οι αιτίες των οδικών ατυχημάτων είναι γνωστές και μπορούν να αποφευχθούν.

Αυτές περιλαμβάνουν την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας, παιδικών συστημάτων πρόσδεσης και κράνους, καθώς και το μη σεβασμό προς τους ευάλωτους χρήστες των οδών, όπως πεζούς και ποδηλάτες. Προσδοκούμε το πρόγραμμα να συμβάλλει στην συμμόρφωση με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, με συνέπεια την μείωση των θυμάτων οδικής κυκλοφορίας και την αποφυγή απώλειας περισσότερων ανθρώπινων ζωών.

Συμμετέχοντας οι μαθητές στα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια, προσδοκάται πως θα υπάρξει ευαισθητοποίηση για την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ θα ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην καλύτερη εφαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας στην καθημερινή τους ζωή.

Το Ινστιτούτο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» δραστηριοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια με συνέπεια καταβάλλοντας  αδιάλειπτες προσπάθειες για την εξάλειψη των τροχαίων και την προστασία της ζωής στο δρόμο προσπαθώντας μέσω της  Κινητοποίησης & υποστήριξης της Πολιτείας σε δράσεις που προάγουν την Οδική Ασφάλεια, διαμορφώνων κουλτούρα οδηγικής συμπεριφοράς, ενεργοποιώντας τους πολίτες και την κοινωνία υλοποιώντας καλές πρακτικές σε θέματα υποδομών. Μέχρι σήμερα με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 125.000 μαθητές Α΄ Βάθμιας και Β΄ Βάθμιας εκπαίδευσης και 140.000 πολίτες που παρακολούθησαν συστηματικά τα προγράμματα αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών στους οποίους έφτασαν τα μηνύματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.