ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  – ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

 Βολίκα Άννας, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βόσσου Ανδρέα, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Καπάκη Ιωάννη, επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης Μαμάη Μαρίας, ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ψωμά Άννας, σύμβουλος ελάσσονος αντιπολίτευσης στη Δημοτική Κοινότητα  Μπατσίου

Π Ρ Ο Σ

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. Πάνο Σκουρλέτη
  2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, κ. Γ. Σταθάκη
  3. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
  4. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, κ. Ευάγγελο Καπετάνιο
  5. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α. Γραφείο Συντονιστή και Πρόεδρο ΠΕΣΠΑ, Δρ Ν. Θεοδωρίδη Β. Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) Ν. Γ. Γενική Δ/νση Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής Δ. Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Νοτίου Αιγαίου Ε. Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Στ. Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, κ. Σ. Παπαβασιλείου 1. Ι.Γ.Μ.Ε. , Α. Γενικό Δ/ντή, Δρ. Δημ. Τσαγκά Β. Δ/νση Υδρογεωολογίας Κοινοποίηση: Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεώργιο Χατζημάρκο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ειδική Γραμματεία Υδάτων

Θ Ε Μ Α:

 

Έγκριση ΜΠΕ για τη χωροθέτηση ΧΥΤΥ-ΜΕΑ Νήσου Άνδρου στη θέση Πλούσκα Δ.Ε. Υδρούσας

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Όπως ίσως θα γνωρίζετε από τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας και τα συχνά δημοσιεύματα, στο νησί μας την Άνδρο υφίσταται μια προβληματική και χρονίζουσα κατάσταση με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μετά από πολλές παλινωδίες, προεκλογικές δεσμεύσεις τοπικών αρχόντων που δεν τηρήθηκαν και ειπώθηκαν στον κόσμο της Υδρούσας απλά για ψηφοθηρικούς λόγους, μετά από εύλογες διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας διαφωνούντων κατοίκων κ.α., μας γνωστοποιήθηκε ότι την Πέμπτη 29.03.2018 πρόκειται να συνεδριάσει το αρμόδιο ΠΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της ΜΠΕ για τη δημιουργία ΧΥΤΥ-ΜΕΑ στη θέση Πλούσκα στη Δ.Ε. Υδρούσας, θέση που εγκρίθηκε με την οριακή πλειοψηφία μιας μόλις ψήφου από το Δημοτικό μας Συμβούλιο και προκάλεσε και την ανεξαρτητοποίηση τριών βασικών δημοτικών συμβούλων (εκ των οποίων η μία και Αντιδήμαρχος) από τη διοικούσα το Δήμο μας παράταξη.

Εδώ και καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας άσκησης πολλαπλών πιέσεων, προκειμένου να επισπευτεί άρον-άρον η έκδοση της θετικής απόφασης για τη δημιουργία του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, παρότι πρόκειται για μια περιοχή σφοδρά αμφισβητούμενη -από γνωστούς πανεπιστημιακούς καθηγητές-, τόσο ως προς την ασφάλεια του εδάφους της για την κατασκευή ΧΥΤΥ καθώς υπάρχει υδροφόρος ορίζοντας και παρακείμενες τρείς δημοτικές γεωτρήσεις που υδρεύουν το Μπατσί, το πλέον τουριστικό μέρος της Άνδρου, όσο όμως και ως προς άλλα σοβαρά θέματα που έχουν πολλάκις αναπτυχθεί στο δημόσιο διάλογο.

Γνωρίζουμε ότι η ΑΔΑι ζήτησε τη γνωμοδότηση του ΙΓΜΕ για την υδρογεωλογική κατάσταση και καταλληλότητα της περιοχής Πλούσκα προκειμένου να διαπιστωθεί από έναν έγκυρο, έμπειρο και αντικειμενικό επιστημονικό κρατικό φορέα εάν η υδρογεωλογική μελέτη που συντάχθηκε από ιδιώτη γεωλόγο που επέλεξε ο κ. Δήμαρχος με απ΄ευθείας ανάθεσή του, είναι επιστημονικά πλήρης και ορθή και παρέχει εχέγγυα για την ασφάλεια του υπό αδειοδότηση έργου αλλά και της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των κατοίκων της πολυπληθέστερης και τουριστικότερης περιοχής του νησιού μας.

Παρότι η Δ/νση Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι αποφάνθηκε με μόνη (δυστυχώς) την υπογραφή του Προϊσταμένου αυτής, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και τακτικό μέλος του ΠΕΣΠΑ (επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει εισήγηση-γνωμοδότηση  υπογεγραμμένη από εισηγητή και Τμηματάρχη όπως επιτάσσει η διοικητική πρακτική στο Δημόσιο καθώς ο εν λόγω Δ/ντής, μόνος του εισηγείται, μόνος του υπογράφει, μόνος του κάνει αυτοψίες στο νησί μας συχνά ανενόχλητος και εκτός μάλιστα νομίμου ωραρίου, μόνος του γνωμοδοτεί σε πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως άλλωστε ο ίδιος δηλώνει σε επίσημα έγγραφά του, βλ. σχετικό (δ) «…τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, δεν υπάρχει άλλος υπάλληλος του Δημοσίου στο χώρο των Κυκλάδων που να ασχολείται με υδρογεωλογικά θέματα….», ομολογία που προκαλεί προβληματισμό και θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊσταμένους του εν λόγω υπαλλήλου) ότι η επίμαχη υδρογεωλογική μελέτη είναι σωστή και ότι ουδείς λόγος ασφάλειας τίθεται για το περιβάλλον και τους κατοίκους  (παρότι υπάρχει στα χέρια μας έγγραφο του συγκεκριμένου Δ/ντή προς τον ιδιώτη μελετητή της επίμαχης υδρογεωλογικής μελέτης με το οποίο ζητούσε πολύ ουσιαστικές και κρίσιμες διευκρινίσεις από τον μελετητή, το οποίο όμως εν συνέχεια ανακάλεσε, στοιχεία που μαρτυρούν το λιγότερο προχειρότητα της μελέτης), έρχεται τώρα το Ι.Γ.Μ.Ε. μετά από κλήση του από τη Δ/νση ΠΕΧΩΣΧ της ΑΔΑι και γνωστοποιεί με το (γ) σχετικό την Έκθεση γεωλογικής-υδρογεωλογικής αυτοψίας του στην περιοχή Πλούσκα, διενεργηθείσα από δύο έγκριτους επιστήμονες-στελέχη του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να συναχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τη γεωλογική δομή και την υδραυλική επικοινωνία των διαφορετικών γεωλογικών σχηματισμών στην Πλούσκα εάν δεν υλοποιηθούν προηγουμένως τέσσερεις (4) συγκεκριμένες προτεινόμενες δράσεις (αντλητικές δοκιμασίες, ανόρυξη, δειγματοληπτικές γεωτρήσεις, δοκιμές περατότητας, μελέτη κ.α.).

Το συγκεκριμένο έγγραφο του ΙΓΜΕ, σε αντίθεση τόσο με την υδρογεωλογική μελέτη που συνέταξε ο ιδιώτης γεωλόγος κ. Σ. Μπηλιώνης (και όχι Πανεπιστημιακό Ίδρυμα όπως δημοσίως δήλωνε ενώπιον του Δ.Σ. ο Δήμαρχος και είναι καταγεγραμμένο) όσο όμως και με τη θετική γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Δ/νσης Υδάτων Νοτίου Αιγαίου της ΑΔΑι κ. Ηλία Νόκα-Ζωγράφου για την καταλληλότητα του γηπέδου της Πλούσκας, έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στον κ. Δήμαρχο και σε όσους περιμένουν να γίνει πάση θυσία ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, οι οποίοι μη αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που η θέση αυτή ενέχει και ασφαλώς αδιαφορώντας επιδεικτικά για όσα τεκμηριωμένα δηλώνει το ΙΓΜΕ, φθάνουν σε σημείο να δηλώνουν ότι το ΙΓΜΕ είναι δήθεν αναρμόδιο από τον ιδρυτικό του νόμο να εκφέρει άποψη επί του θέματος, ότι βρίσκεται σε δεινή κατάσταση την παρούσα χρονική συγκυρία και άλλα πολλά, ατεκμηρίωτα και κινδυνολογικά, με προφανή σκοπό να μην υλοποιηθούν οι προτάσεις του ΙΓΜΕ, διότι κατ΄αυτούς θα καθυστερήσει και άλλο η διαδικασία αδειοδότησης του έργου.

Είναι τόση η σπουδή του Δημάρχου να χωροθετηθεί ο ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, ο οποίος έφτασε να αναθέσει – με τα λεφτά του Δήμου μας πάντα, επιβαρύνοντας το δημοτικό προϋπολογισμό με το ποσό των Ευρώ 4.000.- σε εξειδικευμένη δικηγόρο να τον στηρίξει στο θέμα του ΧΥΤΥ και απευθύνει υπομνήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες, με αυστηρή μάλιστα επισήμανση των νομικών ευθυνών των υπαλλήλων σε περίπτωση μη θετικής υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΥ στη θέση Πλούσκα Απόφασης, παραλείποντας βέβαια να αναφέρει τις δικές του, σοβαρές, ευθύνες για την καθυστέρηση των διαδικασιών.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ουδείς έχει το αποκλειστικό προνόμιο να επικαλείται το δημόσιο συμφέρον και το καλό της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Τον τόπο μας τον αγαπούμε και τον σεβόμαστε όλοι μας και οι δημότες γνωρίζουν καλά τι πράττει ο καθένας από εμάς για να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον, όσο και αν ελάχιστοι ντόπιοι «δημοσιογράφοι» προσπαθούν λυσσαλέα να τον παραπληροφορήσουν.

Δεν καταδιώκουμε υπαλλήλους που επιχειρούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους στο θέμα του ΧΥΤΥ και να διασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή εγκυρότητα και τεκμηρίωση των αποφάσεών τους, συναισθανόμενοι την ευθύνη των ενεργειών τους για ένα ολόκληρο νησί.

Άλλωστε για το καλό της Άνδρου μαχόμεθα και επιθυμούμε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τα απορρίμματα και να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ σε θέση ασφαλή και χωρίς την παραμικρή επιστημονική αμφιβολία για την τρωτότητα του εδάφους και του υφιστάμενου υδροφόρου ορίζοντα, σε θέση επωφελή από πλευράς κόστους-ωφέλειας για το δημόσιο χρήμα ακόμα και το ευρωπαϊκό, με απολύτως σύννομες διαδικασίες και θλιβόμαστε βλέποντας τη δημοτική αρχή του νησιού μας να πολώνει το κλίμα, προφανώς σε πανικό, ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ που φτάνει στο σημείο, με ανακοινώσεις του Δημάρχου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και στα κοινωνικά δίκτυα, να στρέφεται κατά στελεχών της ΑΔΑι προς επηρεασμό των ενεργειών τους, επιχειρώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση στη δράση της δημόσιας διοίκησης .  

Δοθείσης της συνεδρίασης του ΠΕΣΠΑ προσβλέπουμε από όλους να ενεργήσουν με νηφαλιότητα, ανεπηρέαστοι από τις πιέσεις της δημοτικής αρχής και να εξαντλήσουν τις επιστημονικά και αντικειμενικά αποδεκτές και αξιόπιστες διαδικασίες έτσι ώστε ο ΧΥΤΥ, έργο πνοής για τον τόπο μας, να χωροθετηθεί σε θέση που δεν θα αφήνει ουδεμία υποψία για πιθανή βλάβη της δημόσιας υγείας, των υδάτων και γενικότερα του περιβάλλοντος, διότι διαφορετικά οι ευθύνες όλων θα είναι πραγματικά τεράστιες έναντι των Ανδριωτών αλλά και της δικαιοσύνης.

Ζητούμε το αυτονόητο, δηλ. να υλοποιηθούν άμεσα όσα προτείνει το Ι.Γ.Μ.Ε. με το (γ) σχετικό και να μην βασιστεί η απόφαση του ΠΕΣΠΑ αποκλειστικά στη θετική γνωμοδότηση επί της υδρογεωλογικής μελέτης ενός και μόνου υπηρεσιακού στελέχους της ΑΔΑι ο οποίος τυγχάνει και μέλος του και του οποίου οι αποφάνσεις υιοθετούνται απόλυτα από τον κ. Δήμαρχο Άνδρου και το «σύστημα» που εμμένει να εθελοτυφλεί, μπροστά στις εύλογες διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας των κατοίκων της Υδρούσας αλλά και καταξιωμένων επιστημόνων, για τα πολλά μειονεκτήματα που παρουσιάζει η θέση Πλούσκα για την κατασκευή ΧΥΤΥ .

Επιδιώκουμε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη υδροδότηση του Μπατσίου καθώς –όλως τυχαίως;- οι δύο από τις τρείς παρακείμενες στην Πλούσκα γεωτρήσεις που εξυπηρετούν το Μπατσί (οι οποίες «εμποδίζουν» και θα πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του πρώην Δημάρχου Ι. Γλυνού που περιλαμβάνεται ως δικαιολογητικό στοιχείο στον φάκελο του έργου), έχουν ουσιαστικά και περιέργως βανδαλιστεί (ο Δήμαρχος ισχυρίζεται ότι χτυπήθηκαν από κεραυνό), και προς τούτο κατατέθηκε Αναφορά κατοίκων προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου .   

Δεν διαχωρίζουμε και δεν διαιρούμε το νησί μας με τοπικιστικά μικροσυμφέροντα, δεν βλέπουμε παντού εχθρούς, δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεν δεχόμαστε λαϊκίστικες κινδυνολογίες, δεν απειλούμε ούτε όμως και απειλούμεθα –ζούμε άλλωστε σε δημοκρατική κοινωνία -, θέλουμε να συμβιώνουμε αρμονικά με το περιβάλλον και χωρίς φόβο για την υγεία και την περιουσία μας από την κατασκευή του ΧΥΤΥ, έργο μεγαλόπνοο την κατασκευή του οποίου επιδιώκουμε περισσότερο από τον καθένα καθώς και εμείς υφιστάμεθα εδώ και χρόνια τα προβλήματα με τον δεματοποιητή, με την ανεπιτυχή ανακύκλωση, με την απαράδεκτη εικόνα που εμφανίζει τα τελευταία καλοκαίρια εν μέσω τουριστικής περιόδου το όμορφο νησί μας γεμάτο από σωρούς σκουπιδιών, α λ λ ά  θα αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο, χωρίς να μπορεί ουδείς να μας φιμώσει, ώστε να εκφράζουμε την άποψή μας, να καταδεικνύουμε τα λάθη και τις παραλείψεις της παρούσας δημοτικής αρχής στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να παρακολουθούμε τις ενέργειες των εμπλεκομένων στην αδειοδότηση του ΧΥΤΥ Υπηρεσιών, αναζητώντας τη διαφάνεια και αντικειμενικότητα της διοικητικής δράσης σ΄ένα θέμα όπως ο ΧΥΤΥ που σχετίζεται με το μέλλον των παιδιών μας και την ίδια την ύπαρξή μας στο νησί.

 Με τιμή, Οι Σύμβουλοι Δήμου Άνδρου ΒΟΛΙΚΑ ΑΝΝΑ ΒΟΣΣΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΠΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΜΑΗ ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΑΝΝΑ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Η Άνδρος δεν αντέχει άλλη αναβολή για τον ΧΥΤΥ. Απόφαση εδώ και τώρα.

Άνδρος, 28 Mαρτίου 2018

ΠΡΟΣ 1.Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου 2.Μέλη του ΠΕΣΠΑ

Ενόψει της επικείμενης συνεδρίασης την Πέμπτη 29/3/2018 και ώρα 09.00 του αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου (ΠΕΣΠΑ) που  αφορά στην Περιβαλλοντική Αδειοδότηση του έργου ΧΥΤΥ και ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ του Δήμου Άνδρου στην θέση Πλούσκα,  θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα :

1.Το Νησί μας αναμένει 6 χρόνια την εφαρμογή των διατάξεων του Ν4014/2011 για την έγκριση η αιτιολογημένη απόρριψη χωροθέτησης που περιλαμβάνει επίσης σύμφωνα με ΠΕΣΔΑ μονάδα προεπεξεργασίας σύμμεικτων και μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών.

2.Η περίοδος διαβούλευσης έληξε τον Οκτώβριο 2015 με όλες τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών θετικές. Ο συντονιστής της αποκεντρωμένης διοίκησης κος Ν. Θεοδωρίδης αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα στο ΠΕΣΠΑ το οποίο αντί να γνωμοδοτήσει ως όφειλε, ζήτησε αναβολή του θέματος και προσκόμιση στοιχείων με αποτέλεσμα να χαθούν 2 έτη έως και σήμερα. 

Στη συνεδρίαση του ΠΕΣΠΑ στις 29/3/2018 υφίσταται ακόμη το ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση εκ νέου αναβολής με αιτιολογικό την υποβολή εκ νέου συμπληρωματικών στοιχείων  που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν απαιτητά αφού εκδοθεί πρώτα η ΑΕΠΟ ως ειδικός όρος της και συγκεκριμένα να προσκομιστούν πριν την έναρξη κατασκευής του έργου και με υποβολή μελέτη συμμόρφωσης τελικού σχεδιασμού προς έγκριση σε επόμενο στάδιο από την  αδειοδοτούσα αρχή. 

4.Ενδεικτικά αναφέρουμε ως πιθανό λόγο αναβολής σύμφωνα με ενημέρωση από τον  Δήμο Άνδρου,  την διενέργεια πολλαπλών γεωτρήσεων  βάθους   αναλύσεις, επιβλέψεις γεωτεχνικών εργασιών και μελέτη που για να μεταφερθεί γεωτρύπανο από Αθήνα απαιτείται τεράστιο κόστος και για να περάσει από ανώμαλη χωμάτινη οδοποιία εισόδου στο γήπεδο ΧΥΤΥ απαιτούνται δαπάνες διαμόρφωσης , εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,  που οι δημότες  δεν αντέχουν με τα οικονομικά του αλλά κυρίως δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαιτούν   πολυετείς δικαστικές διαμάχες με την Ιερά Μόνη που έχει ξεκαθαρίσει δια εξώδικου στις 20/3/2018 ότι δεν επιτρέπει την τέλεση οποιασδήποτε εργασίας, ανασκαφής, μελετητικής επίσκεψης, χρήσης κλπ. και εν γένει την παρουσία και άσκηση οποιασδήποτε μορφής δραστηριότητας ή έργου ή εργασίας λόγω κυριότητας της έκτασης . Άλλωστε το θέμα το οποίο αφορούν  οι γεωτρήσεις ( γεωλογική και υδρογεωλογική διερεύνηση χώρου ) είναι γνωστό στην αδειοδοτούσα αρχή από το 2014 με επιστολές και απόψεις κατοίκων και του κοινού και είναι αδιανόητο 4 χρόνια μετά να αποτελεί ξαφνικά λόγο αναβολής με αδυναμία εκτέλεσης τους χωρίς πρώτα να υπάρξει η  έγκριση ΑΕΠΟ για τους λόγους που προαναφέραμε.

Επισημαίνουμε  ότι μετά από 6 έτη αναμονής  οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση σημαίνει τεράστιο κίνδυνο περιβαλλοντικής, οικονομικής ζημιάς , δημόσιας υγείας από χιλιάδες δέματα που είναι έτοιμα να σκάσουν γεννώντας νέο ΧΑΔΑ στον χώρο του αποκατεστημένου πρώην ΧΑΔΑ , από το γεγονός ότι στις 14/5/2018 θα εκδικαστεί στο ΣΤΕ η αίτηση του υπουργείου πολιτισμού για απομάκρυνση του δεματοποιητή από τον αρχαιολογικό χώρο της Σταυροπέδας, από το γεγονός ότι ο αποκατεστημένος  ΧΑΔΑ με χρήματα της ΕΕ 2007-2013 κινδυνεύει άμεσα να αναβιώσει και τα χρήματα της ΕΕ θα πρέπει να επιστραφούν και αυτόματα θα εφαρμοστεί το επιδικασθέν πρόστιμο στην χώρα για τον ΧΑΔΑ Άνδρου. 

Οποιαδήποτε αναβολή πέραν των κινδύνων που αναφέραμε είναι κατάφορη παραβίαση  των ευρωπαϊκών και εθνικών κανόνων περιβαλλοντικής αδειοδότησης και λόγω των συνεπειών που προαναφέραμε.

Με βάση τα ανωτέρω, απαιτείται οριστική λήψη απόφασης στο ΠΕΣΠΑ στις 29/3/2018 ώστε και το Νησί της Άνδρου να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ορθό περιβαλλοντικά έργο κρίσιμο για την κοινωνική πρόοδο και ευημερία του Νησιού μας.

                                                                                       Ο Έπαρχος Άνδρου

                                                                                          Δημήτριος Λοτσάρης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.