Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων, εγκαινιάζοντας τη νέα στέγη της Ε.Α.Ε. στο κτίριο της Ε.Ο.Χ.Α. στην Χώρα της Άνδρου, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην έκθεση των σπουδαστικών εργασιών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου με θέμα την μελέτη Παραδοσιακών Οικισμών της Άνδρου. Την έκθεση θα παρουσιάσουν οι συντονιστές καθηγητές του Ε.Μ.Π., ενώ θα προβληθεί η ταινία του Βαγγέλη Λουκίσα και της Κινηματογραφικής Λέσχης με θέμα τις εργασίες των 230 φοιτητών στό νησί.

Η έκθεση αφορά τις σπουδαστικές εργασίες του διατομεακού μαθήματος του πέμπτου εξαμήνου «Αρχιτεκτονική Ανάλυση παραδοσιακών κτηρίων και συνόλων του ακαδημαϊκού έτους 2016 – 2017 που είχε ως θέμα την μελέτη παραδοσιακών οικισμών της Άνδρου. Η Άνδρος τα χωριά της οι άνθρωποι της και η φύση της προσέφερε ένα πλούσιο πεδίο μελέτης σε 230 σπουδαστές που κατά το χειμερινό εξάμηνο του 2016 είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον Ανδριώτικο πολιτισμό. Αντικείμενο του μαθήματος είναι η αναγνώριση συστηματική αναλυτική διερεύνηση και αξιολόγηση ενός παραδοσιακού οικιστικού συνόλου. Η προσέγγιση του κάθε οικισμού επιχειρείται μεθοδικά ξεκινά με την μελέτη των βασικών χαρακτηριστικών που καθορίζουν τη συγκρότηση και την μορφή του προχωρά στην καταγραφή στοιχείων που αφορούν τον αρχιτεκτονικό μορφολογικό και δομικό χαρακτήρα των κτισμάτων του και καταλήγει στον προσδιορισμό του αρχιτεκτονικού του χαρακτήρα. Ψηλαφώντας αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη του νησιωτικού αυτού χώρου μέσα από την αρχιτεκτονική την κατασκευή την οικιστική οργάνωση και πάνω απ’ όλα μέσα από την συλλογική κατάκτηση που ονομάζεται παράδοση. Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής παρουσιάζονται συνοπτικά στην έκθεση αυτή μέσα από πινακίδες που συνέταξαν οι σπουδαστές με σκοπό την παρουσίαση καθενός από τους οικισμούς με αντιπροσωπευτικό υλικό. Αναλυτικότερη παρουσίαση των οικισμών είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό τόπο http://5a.arch.ntua.gr

Ελένη Αλεξάνδρου, Επίκουρη Καθηγήτρια (συντονίστρια),Γεώργιος Γιαννίτσαρης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ειρήνη Εφεσίου, Καθηγήτρια, Κωνσταντίνος Καραδήμας, Αναπληρωτής Καθηγητής Έλενα Κωνσταντινίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια (συντονίστρια), Σταυρούλα (Ρίβα) Λάββα, Επίκουρη Καθηγήτρια Ελένη Μαΐστρου, Ομότιμη Καθηγήτρια Τίνα Μικρού, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.), Ελευθερία Τσακανίκα, Επίκουρη Καθηγήτρια Συνεργάτης: Αρχοντούλα. Βασιλαρά, Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) Επικουρικό διδακτικό έργο: Ειρήνη Καραγιώργη, Υποψήφια Διδάκτωρ Μαρία Νοδαράκη, Υποψήφια Διδάκτωρ

Επιμέλεια Έκθεσης: ΕΜΠ: Έλενα Κωνσταντινίδου, Τίνα Μικρού, ΕΑΕ: Ελένη Σαλουβάρδου

Τα σκίτσα της αφίσας είναι από την σπουδαστική εργασία που εκπονήθηκε στην Αλαμανιά από τους Αργυρίου Μαρία, Γιαννακίδη Κυριάκο, Καμπέρη Βαρβάρα, Μπουκλή Δημήτριο, Πάντζιο Ζήση, Παπαθανασίου Ιωάννης, Περδικογιάννη ΔαναΐδαΣαμάρε, Rousson Floriane, Maurin Clement,Teillard Sabrine. 

Ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία, τον Δήμο Άνδρου και τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχία της άσκησης των σπουδαστών, η οποία δεν θα είχε ολοκληρωθεί χωρίς και την πολύτιμη συμβολή του Κου Σπύρου Λ. Πολέμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.