Το Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, σε συνεργασία με το Κληροδότημα Π.Λ. Μουστάκα, έχει αναλάβει την εκπόνηση εμπειρογνωμοσύνης για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού κτιρίου του Μουστάκειου Κληροδοτήματος στην Πίσω Μεριά της Άνδρου. Συγκεκριμένα οργανώνεται εκδήλωση διαβούλευσης-workshop  Παρασκευή 13 Απριλίου 2018 και ώρα 12:30, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου, στην Άνδρο.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι τοπικών και υπερτοπικών φορέων προκειμένου να συμμετάσχουν στη συζήτηση για την αξιοποίηση του κτιρίου του Κληροδοτήματος με:

  • καταγραφή και αξιολόγηση των έως τώρα προτάσεων,
  • κατάθεση, διερεύνηση και ανταλλαγή προτάσεων για το Μουστάκειο,
  • προτάσεις για τον γενικότερο σχεδιασμό δράσεων για την αναδιάταξη του αγροτικού – αγροδιατροφικού τομέα της Άνδρου,
  • απόψεις για δυνατότητες ανάπτυξης δραστηριοτήτων σε σχέση με τη δυναμική της περιοχής: παραγόμενα προϊόντα, απασχόληση, ανάγκες, διασύνδεση με τον τουρισμό, δημιουργία/ενίσχυση της ταυτότητας του νησιού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
12:45 Προσέλευση, καφές.
13:00 Χαιρετισμοί, καλωσόρισμα
13:10 Το μέλλον του Μουστάκειου Κληροδοτήματος και η σύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα της Άνδρου.

Δημήτριος Λοτσάρης, Έπαρχος Άνδρου, Μέλος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Μουστάκειου Κληροδοτήματος.

13:20 Παρουσίαση των έως τώρα συναντήσεων εργασίας και των συμπερασμάτων τους.

Σωτήρης Μπόλης, Σύμβουλος αναπτυξιακών δράσεων, Project manager Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων.

13:30 Το εγκεκριμένο πρόγραμμα LIFE-TERRACESCAPE για την Άνδρο.

Βίκυ Κλεφτογιάννη, Βιολόγος, Εμπειρογνώμονας Συμμετοχικής Επιστασίας Γης στο πρόγραμμα.

13:40 Το εγκεκριμένο πρόγραμμα «Μέλισσες του Αιγαίου» για την Άνδρο. Θεοδώρα Πετανίδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου.
13:50 Το πρόγραμμα CLLD/LEADER και οι δυνατότητες χρηματοδότησης στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα.

Καλλιόπη Τσαγκαράκη, Συντονίστρια τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020 Αναπτυξιακής Κυκλάδων.

14:00 Γαστρονομικές κοινότητες και η γαστρονομία στο πιάτο σας!                          

Γεώργιος Πίττας, συγγραφέας περί γαστρονομίας, Ιδρυτής Greek Gastronomy Guide.

14:10 Η Συνεργασία ως παράγοντας βιωσιμότητας υλοποίησης των προτάσεων.

Παναγιώτης Πάτρας, Εμπειρογνώμονας ανάπτυξης της υπαίθρου, Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων.

14:20 Παρεμβάσεις των συμμετεχόντων.

Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

14:45 Συμπεράσματα.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Η Διαχειριστική Επιτροπή Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα

Γεώργιος Τρανάκος, Δημήτριος Λοτσάρης, Ιωάννης Ξανθός.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.