Επετειακή Έκθεση για τα 100 χρόνια από το θάνατο των Gustav Klimt και Egon Schiele, με τίτλο: «Αισθητικός Αισθησιασμός 100 χρόνια μετά τη βιεννέζικη σκηνή των G.Klimt & E.Schiele» Από το Σάββατο 31 Μαρτίου και μέχρι την Κυριακή 29 Απριλίου μπορείτε να υποβάλλετε την πρόταση σας η οποία πρόκειται να παρουσιαστεί σε επιφάνεια μεγέθους Α3 με χρήση υλικών κάθε μορφής, όπως ζωγραφική, κολάζ και άλλα.

Μια γρήγορη προσέγγιση του θέματος μας:

Με την πρώτη θέαση θα έλεγε κάποιος ότι δεν υπάρχει σημαντικός κοινός τόπος ή μια σύνδεση μεταξύ του Gustav Klimt και του Egon Schiele. Ο Klimt ήταν ο ίσως υπέρευαίσθητος συμβολιστής μιας εικονιστικής αλλά και μιας αφηρημένης αρ νουβό αισθητικής  που απεικόνιζε την ελίτ της Βιέννης με μια επιχρυσωμένη φινέτσα, ενώ ο Schiele, σχεδόν τρεις δεκαετίες,  μικρότερος του, ήταν ένας ίσως βίαιος ηδονιστής και  εγωπροσανατολισμένος καλλιτέχνης, ο οποίος απεικόνιζε ανερυθρίαστα στα έργα εικόνες που προκαλούν το κοινό αίσθημα και την δημόσια αιδώ. Έτσι, εναντιώνεται στα συντηρητικά πρότυπα ενός κοινωνικού καθωσπρεπισμού αλλά και ενός αισθητικού ακαδημαϊσμού ο οποίος υμνεί τις νόρμες της ακέραιης ιδανικής ομορφιάς. Και όμως, οι δύο άνδρες μοιράστηκαν μια αμοιβαία εκτίμηση και φιλία για όλη τη σύντομη κοινή ζωή τους, αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τα δικά τους καλλιτεχνικά οράματα ανεξάρτητα από το κοινωνικό κόστος, έως ότου η επιδημία γρίπης του 1918 διεκδίκησε και κέρδισε τη ζωή τους. Με οδηγό τα μοτίβα αισθητικής που πρότειναν μέσα από το έργο τους οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες καλείστε να παρουσιάσετε μια σύγχρονη προσέγγιση και απεικόνιση μορφών της καθημερινής σας ζωής.

Ο χώρος διεξαγωγής της έκθεσης και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν μετά την επιλογή των συμμετεχόντων. Στην έκθεση θα συμμετέχουν και οι μαθητές των εργαστηρίων μας από τα τμήματα των εφήβων και των ενηλίκων.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί το μήνα Αύγουστο στην Άνδρο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 693 26 26 906.

 

Αριστέα Γράβου 

Εικαστικός υπεύθυνη  του πολιτιστικού δικτύου Artisan Art.Is.A.Need

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.