Photo: ΣΕΔΑ Ν. Κιαγιάς

Την Τρίτη 1 Μαΐου αρχίζει και τυπικά η αντιπυρική περίοδος. Στο μεταξύ δυο μέρες και μια μέρα πριν την έναρξή της τα συμβάντα στην Ηλεία, στη Νάξο και σήμερα στο Παραπόρτι είναι τουλάχιστον σημειολογικού ενδιαφέροντος. Λαμβάνοντας υπόψη μας τον άνυδρο χειμώνα που περάσαμε και την ξηρασία που έχει επέλθει, είναι σημαντικό να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εργασίες στην ύπαιθρο. Επειδή όπως λέει χαρακτηριστικά ο Χ. Παπάς: “Όταν βλέπεις στο σπίτι του γειτόνου σου φωτιά, περίμενε και στο δικό σου”. Έτσι όσο κλισέ και αν ακούγεται το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν ή όπως λέγαμε παλαιότερα «προσέχουμε για να έχουμε».

ΑΝΔΡΟΣ – ΣΕΔΑ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγρόκτημα στην περιοχή Παραπόρτι σήμερα το μεσημέρι (29-4-2018). Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από πολίτη στις 13.25 και ενώ πέντε μέλη του Συλλόγου μας πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης στη υδροφόρα του ΣΕΔΑ (ΣΕΔΑ6). Αμέσως ξεκίνησαν για το σημείο το ΣΕΔΑ8 με τρείς εθελοντές και το ΣΕΔΑ1 με ακόμη δυο εθελοντές. Μετά από 20 λεπτά περίπου φθάσαμε στο σημείο όπου η φωτιά είχε φθάσει σε παρακείμενο καλαμιώνα με κίνδυνο επέκτασης σε γειτονικά κτήματα. Ευτυχώς ο άνεμος δεν μας δυσκόλεψε καθώς ήταν σχετικά ασθενής και χάρη της βοήθειας πολιτών τέθηκε σχετικά εύκολα, υπό έλεγχο. Μετά από λίγα λεπτά έφθασε και το όχημα από το Π.Κ. Άνδρου. Στις 15.45 το συμβάν είχε λήξει με αποχώρηση των οχημάτων.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑ: Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στην περιοχή Βάραγκα Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, για δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Βάραγκα της Δημοτικής Ενότητας Ωλένης. Η πυρκαγιά έχει λάβει διαστάσεις. Πυροσβεστικά οχήματα από Πύργο, Κρέστενα, Ολύμπια και από την Υπηρεσία της Αμαλιάδας. Στο σημείο βρίσκεται επί τόπου και ο αναπληρωτής διοικητής, Κώστας Κατσαριώτης. 28.4.2018

ENIKOS.GR ΝΑΞΟΣ: Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στη Νάξο, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στις Τρίποδες και στη συνέχεια επεκτάθηκε στον Κάμπο των Τριπόδων που οδηγεί προς Ορκό και Πλάκα. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά στις 13:53 και στο σημείο επιχειρούν 21 άντρες και 6 πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ ευτυχώς δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.