Μπορεί να είναι ακόμη νωρίς για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που συνδυάζει το ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά της Άνδρου και είναι γνωστό ως «Andros Trail Race». Εντούτοις, η διοργανωτική ομάδα έχει, ήδη, ξεκινήσει τις προετοιμασίες και ανακοίνωσε με χαρά ότι άνοιξαν οι εγγραφές για το 3ο Trail Race στην Άνδρο. Το μότο της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι με συνδιοργανωτή τον Δήμο Άνδρου, είναι άκρως ενδιαφέρον: Το Νησί, ο Πολιτισμός, η Πρόκληση!

Το αθλητικό ραντεβού δίνεται για τις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2018 και όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, έτσι και φέτος, τέσσερα ξεχωριστά αθλητικά αγωνίσματα, αποτελούν τον πυρήνα του «Andros Trail Race»: ο ορεινός αγώνας 24 χλμ., ο ορεινός αγώνας 10 χλμ., το Run & Hike City Trail 5 χλμ. και ο παιδικός αγώνας 1 χλμ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνονται και φέτος στον Όρμο Κορθίου.

Οι διαδρομές που περιλαμβάνει το «Andros Trail Race» είναι για όλα τα γούστα και όλες τις δυνατότητες, σε ένα πυκνό δίκτυο μονοπατιών με ποικιλία μορφολογίας. Χωμάτινα ή σκαλωτά μονοπάτια, παλιοί λιθόστρωτοι δρόμοι ή «στενές», και ένα μεγάλο μέρος αυτών διατρέχει την πιστοποιημένη πεζοπορική διαδρομή Andros Route 100km. Μία αθλητική γιορτή για την υπέροχη φύση της Άνδρου και τα μονοπάτια της. Κάθε αθλητής έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί ανάμεσα σε γραφικούς οικισμούς, καλντερίμια, πέτρινα αλώνια, εντυπωσιακές ξερολιθιές, ανεμόμυλους, νερόμυλους, πέτρινα γεφύρια, σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς, περιστοιχισμένος από τοπία που εντυπωσιάζουν!

Όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου της διοργανωτικής ομάδας του «Andros Trail Race» «Οι δράσεις δε σταματούν εκεί, καθώς θα υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα κρατήσουν τους πάντες, συνοδούς και αθλητές, σε εγρήγορση! Οργανωμένοι περίπατοι στις διαδρομές του αγώνα, ένα μοναδικό Κυνήγι Θησαυρού, ξεναγήσεις, επισκέψεις σε μουσεία, γευστικές απολαύσεις, πάρτυ, μουσική, χορό και άλλα πολλά».

Σκοπός της διοργάνωσης, σύμφωνα με την ομάδα του Α.Τ.R., «ήταν και είναι η ύπαρξη μιας σύνθετης και πολυδιάστατης εκδήλωσης με στόχο την προβολή του νησιού και της περιοχής του Κορθίου Άνδρου,  τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα προσδώσουν τουριστική – οικονομική και πολιτισμική αξία στο νησί, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης της περιοχής».

Το σύνθημα για φέτος είναι «Andros Trail Race Το Νησί, ο Πολιτισμός, η Πρόκληση», με στόχο την προβολή του πολυδιάστατου χαρακτήρα της εκδήλωσης. Τη διοργάνωση του αγώνα αναλαμβάνει και φέτος η Άνδρος ΚΟΙΝΣΕΠ και η Trekking Andros & Outdoor Activities με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Άνδρου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να σημειωθεί ότι το Andros Trail Race συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Κυκλάδων Ορεινού Τρεξίματος Cyclades Trail Cup.

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.