• Η αλλαγή της έδρας του Σωματείου από τον Πειραιά στην Άνδρο. Η τροποποίηση 8 άρθρων του καταστατικού για την εύρυθμη λειτουργία του Α.Μ.Α. Ο ετήσιος  απολογισμός του σωματείου. Ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από την 2η Γενική Συνέλευση των μελών του Andros Maritime Association της οποίας οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 11 Αυγούστου 2018, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου στο Νειμποριό.

Στην Γ.Σ. πήραν μέρος μέλη της ανδριακής ναυτιλιακής κοινότητας και Ανδριώτες που ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του Α.Μ.Α, καθώς η προσέλευση ήταν ελεύθερη και για μη μέλη.
Μετά την αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Μάκη Κουρτέση, χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος της Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Αντιπρόεδρος του Α.Μ.Α κ. Λεωνίδας Πολέμης και ο γερουσιαστής (State Senator of Rhode Island) κ. Λεωνίδας Ραπτάκης (με επιστολή του, που αναγνώσθηκε).

Η εκπαίδευση των νέων που φοιτούν στα Ναυτιλιακά επαγγελματικά Λύκεια (ΝΕΠΑΛ), και η ιδιαίτερη έμφαση στο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου ήταν το κύριο θέμα της ομιλίας του κ. Γεώργιου Πατέρα, Πρόεδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.Στην εισήγησή του ο κ. Πατέρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το ΑΜΑ ως Σωματείο, το 2018, προσέφερε ως δωρεά τις στολές και τα πηλήκια των παιδιών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου., ενώ βράβευσε τον πρώτο μαθητή που πέτυχε στις εξετάσεις της τελευταίας τάξης του Λυκείου, για τις εξαιρετικές του επιδόσεις με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως βοήθημα στο νέο του ξεκίνημα. Παράλληλα όλοι οι μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν με ένα αναμνηστικό στυλό.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι κατά την διάρκεια της Γ.Σ. ο Πρόεδρος του Andros Maritime Association κ. Μάκης Κουρτέσης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνάντηση του στις 10 Ιουλίου 2018, ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Α.Μ.Α τον κ. Γεώργιο Πατέρα για την υποστήριξη και βοήθεια που έχει προσφέρει στο Σωματείο.

O Γενικός Γραμματέας του Α.Μ.Α, κ. Βασίλης Σαρρής τόνισε την ανάγκη εγγραφής νέων μελών στο Σωματείο ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και πιο ισχυρή φωνή στον ναυτιλιακό χώρο. Σημείωσε ακόμα την ανάγκη εγγραφής περισσότερων «Ανδριώτικων» εταιρειών στον Α.Μ.Α εκτός από τις ήδη υπάρχουσες εταιρείες μέλη, που ανέρχονται σε 12.

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνελεύσεως το Α.Μ.Α θέλησε να αναφέρει τους νέους στόχους του Σωματείου με πιο σημαντικό αυτόν της Ίδρυσης Σχολής ΑΕΝ στην Άνδρο. Η προσπάθεια θα είναι συλλογική και κάθε βοήθεια από τα μέλη του Σωματείου ευπρόσδεκτη σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ναυτιλιακή Κοινότητα της Άνδρου εδώ και πολύ καιρό. Η συζήτηση πάνω στο θέμα της ίδρυσης της Ναυτικής Ακαδημίας στο νησί ήταν φορτισμένη με θετική χροιά αποτυπώνοντας ακόμα περισσότερο στο Σωματείο την ανάγκη να συνεισφέρει και να δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας που θα εργάζεται αποκλειστικά στο θέμα αυτό.

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος εκτός των μελών του Α.Μ.Α τιμώντας με την παρουσίας τους το Σωματείο, η κ. Κατερίνα Μονογιού, Πολιτευτής του νομού Κυκλάδων και ο αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης. Η Γενική Συνέλευση και Συζήτηση έληξε με τις καλύτερες προθέσεις για την εκπλήρωση νέων στόχων και ακολούθησε κοκτέιλ στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Μ.Α απαρτίζεται από τους εξής: Μάκης Κουρτέσης – Πρόεδρος, Λεωνίδας Πολέμης – Αντιπρόεδρος, Βασίλης Σαρρής – Γενικός Γραμματέας, Ευάγγελος Κανδιώτης – Ταμίας, Μιχάλης Γιαλούρης – Διοικητικό Μέλος, Δημήτρης Γιγίνης – Διοικητικό Μέλος, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς – Διοικητικό Μέλος, Λεωνίδας Καμπάνης – Διοικητικό Μέλος, Σταμάτης Κουλουμπής – Διοικητικό Μέλος.

Άννη Δερβιτσιώτη – Μ.Φ.Μ. 

Photo: Άννη Δερβιτσιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.