Με μεγάλη αγωνία παρακολουθώ το γεγονός αυτό που μοναδικό «σκοπό» έχει την περαιτέρω υποβάθμιση ολόκληρης της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου.

Όλα ξεκίνησαν από τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, όταν η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε την πρόθεση της να μειώσει τις ώρες λειτουργίας σε εβδομαδιαία βάση του γραφείου συναλλαγών της στο τόπο μας. Η αντίδραση της «Επιτροπής Αγώνα» που συστήσαμε ήταν μεγάλη …. Οι ενέργειες που τότε έγιναν υπάρχουν σε αναρτήσεις μου στις 14, 15, 16 και 20 Δεκεμβρίου του 2017 καθώς και στις 02 και 07 Φεβρουαρίου του 2018. Δυστυχώς ή συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής δεν ήταν η αναμενόμενη στη συλλογή υπογραφών που προσκομίσαμε στην Διοίκηση της Τράπεζας. Εύχομαι η νέα κινητοποίηση μας που πρέπει να γίνει άμεσα να έχει την καθολική συμμετοχή όλων των κατοίκων και όχι μόνο… Πέρα από κάθε δυναμική κίνηση (είμαι ανοικτός για συζήτηση προτάσεων), πρέπει να υπάρξει και μια επιστολή διαμαρτυρίας η οποία θα συνυπογραφεί από όλους τους κατοίκους και Θα αποσταλεί στην Διοίκηση της Τράπεζας… Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής που κατά την γνώμη μου αποτυπώνει την αντίρρηση μας στην απόφαση της Τράπεζας…

ΠΡΟΣ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΟΙΝ.: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ

Η Δημοτική Ενότητα Κορθίου, γεωγραφικά αποτελεί το νότιο τμήμα του νησιού της Άνδρου με «κέντρο», αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, τον Όρμο Κορθίου. Η χιλιομετρική απόσταση από το μοναδικό λιμάνι του νησιού μας είναι περίπου σαράντα χιλιόμετρα και από την πρωτεύουσα του νησιού μας είναι περίπου είκοσι πέντε χιλιόμετρα. Οι Οικονομικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην περιοχή μας είναι η αγροτική, κτηνοτροφική, μελισσοκομική και αλιευτική δραστηριότητα . Ήδη δραστηριοποιούνται μεγάλες τυροκομικές μονάδες, μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και γενικά τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή μας τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί και όχι μόνο. Επίσης, στην περιοχή μας υπάρχει έντονη εμπορική και επαγγελματική δραστηριότητα και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από όλους για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι επιχειρήσεις της περιοχής μας. Τέλος μεγάλη είναι η προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά η περιοχή μας με τις κλασικές αλλά και με διάφορες άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Με ανάμικτα συναισθήματα λύπης, αγανάκτησης, θυμού και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε την απόφαση σας για διακοπή λειτουργίας της τράπεζας στην περιοχή μας από 09/11/2018. Με την απόφαση σας αυτή να γνωρίζετε ότι βάζετε ταφόπλακα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, οδηγώντας σε μαρασμό και μελλοντικό κλείσιμο αρκετών δραστηριοτήτων που είναι συνυφασμένοι και εξαρτώνται από την παρουσία της τράπεζας στην περιοχή μας. Όλοι εμείς οι μόνιμοι κάτοικοι, εργαζόμενοι, φιλοξενούμενοι και τουρίστες της περιοχής, όποια ιδιότητα και να έχουμε (μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες-κτηνοτρόφοι-μελισσοκόμοι-αλιείς, ελεύθεροι επαγγελματίες – επιχειρηματίες κτλ). Ζητάμε από τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να σεβαστεί την στήριξη που είχε και έχει η τράπεζα από όλους μας, όλα αυτά τα χρόνια και να επανεξετάσει την απόφαση των οργάνων της Τράπεζας περί διακοπής της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών της στον Όρμο Κορθίου. Εκφράζουμε το θυμό και την αγανάκτηση μας και θεωρούμε την ανωτέρω απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών ως λανθασμένη και ληφθείσα χωρίς να υπολογιστούν πολλοί λόγοι που άπτονται της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου αλλά και της κοινωνικής διάστασής της. Σας θεωρούμε υπεύθυνους για την αναστάτωση που πάτε να προκαλέσετε στην καθημερινότητα μας.

Θα στηρίξουμε το γραφείο συναλλαγών αν παραμείνει ανοικτό, διαφορετικά θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας και θα σταματήσουμε οποιαδήποτε, τυχών συνεργασία μας, με την τράπεζα σας. Περιμένουμε την θετική για εμάς, όσο και για εσάς, ανταπόκριση σας”.

Η Συνάντηση των κατοίκων

” Στη  σημερινή μας λοιπόν συγκέντρωση, που πήρε τη  μορφή της λαϊκής συνέλευσης για το θέμα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, που τόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα έχει προκαλέσει στον τόπο μας, αποφασίστηκαν:

-Να  σταλεί για άλλη μία φορά επιστολή διαμαρτυρίας στους βουλευτές του Νομού Κυκλάδων καθώς και σε κυβερνητικά στελέχη, ευχόμενοι αυτή τη φορά να ενδιαφερθούν για τον τόπο μας και να ανταποκριθούν άμεσα στο δίκαιο αίτημά μας…

Όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη Δ. Ε. Κορθίου , θα κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και μαζί με όλους  τους κατοίκους της περιοχής  θα προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου στο υποκατάστημα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στη Χώρα της  Άνδρου. Σκοπός της διαμαρτυρίας μας είναι η επανέναρξη λειτουργίας του γραφείου συναλλαγών. Σημείο συνάντησης για την αναχώρησή μας θα είναι η κεντρική πλατεία του Όρμου Κορθίου στις 10:00 π. μ.H μετάβαση  θα γίνει με πούλμαν, δωρεάν .Ένα πούλμαν θα ξεκινήσει στις 09:30 από την Καππαριά με κατεύθυνση τον Όρμο Κορθίου, περνώντας από όλους τους οικισμούς ,ώστε να ξεκινήσουν όλα τα πούλμαν μαζί για την Χώρα.

Καλούμαστε  όλοι να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν, θεωρώντας δεδομένη την στήριξη τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Περιφέρειας. Για τυχόν ερωτήσεις απευθυνθείτε στα τηλέφωνα (6946163955, 6976497220 και 6989475525) των μελών της επιτροπής του αγώνα που έχει συσταθεί από τον Δεκέμβριο του 2017 και εμπλουτίστηκε στη σημερινή μας συγκέντρωση..”

Χρήστος Βουραζέρης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.