Τους ασκούς του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξαν τα σιλό που έχουν τοποθετηθεί στην θέση “Κάμπος” του Γαυρίου. Στο θέμα εμπλέκονται άμεσα: Οι κάτοικοι και ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου με την επιστολή που ανακίνησε το θέμα, η Εταιρεία Βαλμάς Α.Ε., το Επαρχείο και ως εκπρόσωπος της Π.Ν.Α.(Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), ο Δήμος Άνδρου. Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα μετά την προσφυγή των κατοίκων στην ελληνική δικαιοσύνη (ΣτΕ) και αφού δόθηκε στην δημοσιότητα και η θέση της εταιρίας “Βαλμάς Α.Ε.” χθες το απόγευμα (26.11.2018), αφού προηγουμένως είχε ενημερώσει τους εμπλεκόμενους, ότι η δημοσίευση θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπήρχαν οι θέσεις όλων. Από την δημοσίευση εξαιρείται η απάντηση/θέση του Δήμου Άνδρου, η οποία όπως μας έχει επιβεβαιωθεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο κ. Σουσούδη, θα σταλεί το συντομότερο δυνατόν. 

Ας σημειωθεί ότι η  Άνδρος  δομείται – σε ότι αφορά στις  εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών περιοχές της – με βάση το ΦΕΚ291Δ/2011,  την  ΖΟΕ της Άνδρου δηλαδή και κατά τα λοιπά  –  σε ότι δηλαδή  η ΖΟΕ δεν αναφέρεται  –  ισχύει πάντα το ΦΕΚ 270Δ/1985 (όπως συμπληρώθηκε κατά καιρούς μέχρι σήμερα) το οποίο έχει πανελλαδική εφαρμογή.

Με απλά λόγια, είναι σημαντικό να μας πληροφορήσει ίσως η ΥΔΟΜ Άνδρου (πρώην πολεοδομία) εάν υπάρχουν καθορισμένες χρήσεις γης και καθορισμένη βιομηχανική ζώνη στο νησί.  

  •  Ο Φ.Ο. «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ»

Αθήνα 9-11-2018

Προς: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου –Δ/Νση Ανάπτυξης Κυκλάδων. Έπαρχο Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη. Δήμαρχο Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη.

Κοινοποίηση: Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Γεν. Γραμματεία Βιομηχανίας

Κύριε Έπαρχε, Κύριε Δήμαρχε

Απευθυνόμαστε αρμοδίως στους εμπλεκόμενους φορείς για να εκφράσουμε τις σοβαρές ανησυχίες μας, για ένα θέμα, όπως το αντιληφθήκαμε φέτος προς το τέλος του καλοκαιριού και όπως οι κάτοικοι της περιοχής, μας εξέθεσαν και ζήτησαν την συνδρομή του Συλλόγου μας και την εν γένει συμπαράσταση μας: Την εγκατάσταση δύο Σιλό στην περιοχή του Κάμπου Γαυρίου, που από πληροφορίες ανήκουν στην εταιρία Βαλμάς. Ο Σύλλογος μας που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου από το 1976 έχοντας καταξιωθεί στους κατοίκους και φίλους της περιοχής, επιδιώκει να είναι συνεπής με τις βασικές καταστατικές του επιδιώξεις που είναι «η προσφορά, βοήθεια και προστασία για το περιβάλλον γενικότερα»…, ανταποκρινόμενος στο αίτημα των κατοίκων και έχοντας ιδία αντίληψη του γεγονότος ,σας παραθέτουμε τις παρακάτω επισημάνσεις-ερωτήματα: Οι κατ’ αρχήν ανησυχίες μας εστιάζονται στο γεγονός ότι στον κάμπο Γαυρίου έχουν πλέον κτιστεί πολλές κατοικίες μόνιμων κατοίκων και εξοχικές καθώς και μερικές επιχειρήσεις «χαμηλής όχλησης». Ζητάμε από όσους αρμοδίως συνετέλεσαν στην έγκριση αυτής την εγκατάστασης, να μας γνωστοποιήσουν τη νομολογία που την επιτρέπει, παρότι από τη φύση της δημιουργεί σοβαρές οχλήσεις, σε κατοικημένες περιοχές και στο περιβάλλον. Εάν ελήφθησαν υπόψη ότι πλησίον της εγκατάστασης εκβάλλουν 3 ρέματα και σε μικρή απόσταση βρίσκονται κατοικίες. Με την εγκατάσταση αυτή, θεωρούμε ότι θα συντελεστεί στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου μιας σημαντικής περιοχής της Ανδρου, πολύ μεγάλη υποβάθμιση, για τους εξής λόγους:

Διαθέτει ένα από τα λίγα φυσικά λιμάνια των Κυκλάδων, ιδιαίτερης μορφολογίας, που θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ανάδειξης και αξιοποίησης του τουριστικά.

Λόγω της εγγύτητας, στην πρόσβαση των επισκεπτών σε σημαντικές τοποθεσίες (παραλίες, χωριά, μονοπάτια κ.α), συγκεντρώνει μεγάλο μέρος τουριστών αλλά και εποίκων Ελλήνων και ξένων που συμβάλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία, με συνεχή αύξηση τα τελευταία χρόνια. Η εικόνα των επισκεπτών με την είσοδο του πλοίου στο λιμάνι, είναι τα τεράστια Σιλό, που αποτελεί σοβαρό λόγο αποτροπής τους να παραμείνουν και να επενδύσουν στην περιοχή.

Σε μια μεγάλη ακτίνα (με όριο τις κορυφογραμές Ανω Γαυρίου, Κουμαρίου -Σκούμπι, ένα μέρος του δρόμου προς Φελλό, δεξιά προς Σχόλη και Σαρακίνικο), γύρω από την επίμαχη εγκατάσταση, υπάρχουν κατοικίες μόνιμων κατοίκων καθώς και εξοχικές, από τις οποίες πολλές τα τελευταία χρόνια εκμισθώνονται καλύπτοντας την αυξημένη τουριστική ζήτηση.

Η όχληση θα είναι εμφανής και αισθητή στην προαναφερόμενη ακτίνα των κατοικιών και του λιμανιού. Ο θόρυβος, η σκόνη, η επιβάρυνση από τα λύματα, η βλάβη στον υδροφόρο ορίζοντα, η κυκλοφοριακή φόρτιση από τα φορτηγά, θα συντελέσουν τα μέγιστα στην περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η ευρύτερη περιοχή θα οδηγηθεί σε μαρασμό από αυτή την εγκατάσταση η οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση παρόμοιας όχλησης.

Δεν είμαστε αντίθετοι να γίνονται επενδύσεις στο νησί προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης του, αλλά να τηρούνται οι κανόνες που διασφαλίζουν μια βιώσιμη ανάπτυξη με μέλλον, για μας, τα παιδιά μας και τους επισκέπτες. Αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να ενδιαφέρει και τον επιχειρηματία συμπατριώτη μας. Μας προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ως Δήμαρχος και Έπαρχος Άνδρου, δεν αντιληφθήκατε το πρόβλημα, ώστε να παρέμβετε έγκαιρα για να μην εγκριθεί η εγκατάσταση μιας τέτοιου μεγέθους & όχλησης επένδυσης, με επιπτώσεις στο περιβάλλον σε μια σημαντική περιοχή του νησιού.  Επειδή θιγόμαστε ως πολίτες και κάτοικοι της περιοχής διότι θα υποστούμε σημαντική βλάβη στην υγεία, την ψυχική ηρεμία, την περιουσία, το μέλλον των παιδιών μας και την υποβάθμιση του τόπου μας, Ζητάμε να επανεξετάσετε την απόφαση, για την εν λόγω εγκατάσταση στην περιοχή κάμπος Γαυρίου, λαβαίνοντας υπόψη τις ανησυχίες και την αναστάτωση των κατοίκων που θα βιώσουν τις σοβαρές επιπτώσεις από την λειτουργίας της, αλλά και τις αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Με εκτίμηση

Η Προέδρος                                                   ο Γεν. Γραμματέας

Μπέττυ Κωνσταντινίδου                                              Μαθιός Μανσόλας

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
Της Εταιρείας με την επωνυμία «ΒΑΛΜΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ-ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε.», που εδρεύει στον Δήμο Άνδρου.

Σχετικά με την από την 9-11-2018 αναφορά το ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ, απευθυνόμενη μεταξύ άλλων προς τον ‘Επαρχο και Δήμαρχο ‘ Ανδρου και τα επακολουθήσαντα σχετικά δημοσιεύματα που αφορούν την εγκατάσταση από την εταιρεία μας Μονάδας παραγωγής Σκυροδέματος στην περιοχή Κάμπος Γαυρίου της ‘Ανδρου , προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Σχετικά με την διαμαρτυρία κατοίκων για την εγκατάσταση μονάδος παραγωγής σκυροδέματος στον Κάμπο Γαυρίου από την εταιρεία μας , προς ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, σας αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Η εταιρεία μας , επί σειρά τριάντα και πλέον ετών, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και διαδοχικά στην παραγωγή και εμπορία οικοδομικών υλικών και σκυροδέματος καθώς και στις οικοδομικές επιχειρήσεις και εργασίες ιδιωτικών και δημοσίων/δημοτικών έργων στην περιοχή κυρίως της ‘ Ανδρου αλλά και των Αθηνών , συνεχίζοντας σήμερα, σε τέταρτη γενιά φυσικών προσώπων , την επαγγελματική ενασχόληση και παράδοση των οικογενειών Ιωάννου και Μιχαήλ Βαλμά , στον χώρο της κατασκευής οικοδομικών έργων. Με την επαγγελματική της δραστηριοποίηση μέχρι σήμερα, έχει συμβάλει, στο μέτρο και ποσοστό που της αναλογεί, στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού με την παροχή πολλών εκατοντάδων μέχρι σήμερα θέσεων εργασίας , στην ανάπτυξη της οικοδομικής δραστηριότητας και στην ποιοτική και ασφαλή αναβάθμιση των οικοδομικών έργων. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων αυτών, η εταιρεία μας επέλεξε την εγκατάσταση και δεύτερης μονάδας μεσαίας όχλησης εγκατάστασης παραγωγής σκυροδέματος και εμπορίας οικοδομικών υλικών στην θέση «Κάμπος » Γαυρίου της ‘ Ανδρου , επί πλέον της όμοιας που λειτουργεί στην περιοχή «Ζαγανιάρι» Μεσσαριάς της ‘ Ανδρου, από το έτος 1997 έως σήμερα. Σημειωτέον ότι στην ίδια περιοχή του Κάμπου Γαυρίου λειτουργούν και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, μικρής ή μεσαίας όχλησης , μάνδρες οικοδομικών υλικών και σιδήρου, ανοικτές αποθήκες αδρανών υλικών καθώς και το Δημοτικό Σφαγείο του νησιού.

Για την επιλογή της εγκατάστασης αυτής, πέρα από το προσδοκώμενο επιχειρηματικό όφελος που αποτελεί πάντοτε ζητούμενο σε εμπορικές και παραγωγικές επιχειρήσεις ώστε να είναι αποδοτικές και βιώσιμες , λήφθηκε υπόψει το γεγονός ότι ευρίσκεται πλησίον το λιμάνι Γαυρίου της ‘ Ανδρου για την εκφόρτωση των υλικών και επίσης για να καλύψει πλησιέστερα, εν σχέσει με την μονάδα της περιοχής «Ζαγανιάρι», την ευρύτερη περιοχή της ΒΔ ‘ Ανδρου . Είναι αυτονόητο ότι η εγκατάσταση αυτή θα έχει εμμέσως και σημαντικό όφελος για τους πελάτες της επιχείρησής μας, με την μείωση του μεταφορικού και παραγωγικού κόστους της παραγωγής και εμπορίας σκυροδέματος και των οικοδομικών υλικών και επίσης σημαντική μείωση της όχλησης και κυκλοφοριακής επιβάρυνσης από τα διερχόμενα οχήματά μας κατά την μεταφορά των υλικών από το λιμάνι του Γαυρίου προς την μονάδα μας στην περιοχή του Ζαγανιαρίου και ακολούθως αντιστρόφως από αυτήν προς τους πελάτες μας της ΒΔ ‘ Ανδρου, διανύοντας απόσταση κάθε φορά περί τα 25 χιλιόμετρα τουλάχιστον η κάθε διαδρομή.

Για την εγκατάσταση , επιλέχθηκε από την εταιρεία μας , η εκμίσθωση την 1η Οκτωβρίου 2017 , ενός αγροκτήματος κειμένου στη θέση «ΧΑΜΟΤΟΥΡΑ» ή «ΚΑΜΠΟΣ» , εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμού , της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου, του Δημοτικού Διαμερίσματος Υδρούσας, του Δήμου Άνδρου της νήσου Άνδρου Κυκλάδων, έκτασης 10.045,00 τετρ. μέτρων. Για τον σκοπό αυτό, προηγουμένως , την 6η Ιουλίου 2017, απευθυνθήκαμε δια των νομίμων εκπροσώπων μας προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου ‘ Ανδρου, ζητώντας για λογαριασμό των εκμισθωτών και ιδιοκτητών του αγροτεμαχίου, τον καθορισμό των όρων δόμησης και τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στο προσαχθέν από Ιουνίου 2017 Τοπογραφικό Διάγραμμα της Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού Σοφίας Καρανάσιου. Επί της παραπάνω αιτήσεως, το Τμήμα Δόμησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δόμησης και Περιβάλλοντος του Δήμου ‘ Ανδρου, με το υπ’ αριθμό πρωτ. 414/6-7-2017 έγγραφό του προς τους εκμισθωτές του αγροτεμαχίου, απάντησε περί των επιτρεπόμενων χρήσεων γης.

Ακολούθως η εταιρεία μας , στις 23 Δεκεμβρίου 2017 κατέθεσε στο Τμήμα Βιομηχανίας , Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αίτηση , μαζ με τα σχετικά δικαιολογητικά που ζητήθηκαν και προβλέπει η κειμένη νομοθεσία, για την χορήγησης άδειας μηχανολογικής Εγκατάστασης Μονάδας Παραγωγής ‘Ετοιμου Σκυροδέματος . Επί της αιτήσεώς μας αυτής, το Τμήμα Βιομηχανίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, αφού εξέτασε το φάκελλο της αιτήσεώς μας και έλαβε υπόψει του , ως όφειλε την κειμένη σχετική νομοθεσία, εξέδωσε την με αριθμό Πρωτ. 4364/9-5-2018 απόφασή του , σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η άδεια εγκατάστασης Μονάδας Παραγωγής ‘Ετοιμου Σκυροδέματος Μέσης Όχλησης , και σύμφωνα με τους ειδικώτερους όρους που περιέχονται στην απόφαση αυτή .Σε εφαρμογή της αδειοδότησης αυτής προβήκαμε στην υλοποίηση και ολοκλήρωση της εγκατάστασης και στην τοποθέτηση των δύο εκ των οκτώ σιλό που προέβλεπε η απόφαση και θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε.

Η εταιρεία μας , η οποία δραστηριοποιείται επί σειρά τριάντα ετών διαδοχικά στον κατασκευαστικό κλάδο καθώς και τομέα της παραγωγής σκυροδέματος και εμπορίας οικοδομικών υλικών , διαθέτει αποδεδειγμένα όλη την απαιτούμενη τεχνογνωσία και εμπειρία και έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και η εφαρμοσμένη δραστηριότητά της στην μονάδα παραγωγής σκυροδέματος στο Ζαγανιάρι ‘ Ανδρου, αυτό ακριβώς έχει να επιδείξει. Όμοια δε ευαισθησία και πρακτική προτίθεται να επιδείξει και στην σκοπούμενη δραστηριότητα στην περιοχή του Κάμπου Γαυρίου , εφαρμόζοντας την σχετική κειμένη νομοθεσία και τις έγγραφες υποδείξεις και άδειες των αρμοδίων αρχών στις οποίες απευθύνθηκε προηγουμένως στην προκειμένη περίπτωση. Επίσης η εταιρεία μας σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, συλλογικοτήτων και φορέων να απευθύνονται προς τις αρμόδιες αρχές , δικαστικές και διοικητικές και προς τον τοπικό τύπο και blogs και αφουγκράζεται τις όποιες τυχόν ανησυχίες εκ μέρους τους όταν αυτές είναι καλόπιστες, αληθείς κι αντικειμενικές και επιζητούν την υπεύθυνη ενημέρωση.

Επιφυλάσσεται όμως ρητά παντός νομίμου δικαιώματος, ηθικού ή οικονομικού, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται, έναντι όλων όσων , φανερά ή κρυπτόμενοι υπό την ανωνυμία και ψεύτικα δήθεν προφίλ στο διαδίκτυο , καταφέρονται κατά το τελευταίο διάστημα κατά της εταιρείας μας και κατά των φυσικών προσώπων που απαρτίζουν το Διοικητικό της Συμβούλιο με εμπαθή, συκοφαντικά και κακοήθη σχόλια κι αναφορές, διαστρεβλώνοντας σκόπιμα την αλήθεια και υποκινώντας την κοινή γνώμη , εμφορούμενοι προφανώς από προσωπικά ή επαγγελματικά/ανταγωνιστικά κίνητρα και από πολιτικές σκοπιμότητες ή αντιπαλότητες . Οι συμπεριφορές αυτές σε καμμία περίπτωση δεν συμβάλλουν στην περαιτέρω πρόοδο, οικονομία και ανάπτυξη του νησιού που την έχει τόση ανάγκη, δεδομένων των παρουσών δυσχερών οικονομικών συνθηκών και των αναγκών για νέες θέσεις εργασίας .

‘Ανδρος 26 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. Ιωάννης Μιχαήλ Βαλμάς

Το Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Άνδρου

Από το  Γραφειο Επαρχου Άνδρος, 21 Νοεμβρίου 2018

  Σε συνέχεια των προφορικών καταγγελιών κατοίκων της περιοχής του Γαυρίου αλλά και της ανώνυμης έγγραφης καταγγελίας στην υπηρεσία του Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και της δημόσιας τοποθέτησης του Φιλοπρόοδου Ομίλου “το Γαύριο”, για την εγκατάσταση Μονάδας Παραγωγής Ετοίμου Σκυροδέματος, της εταιρείας ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. στον Κάμπο Γαυρίου, θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

Η Υπηρεσία του Τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο εξέδωσε άδεια εγκατάστασης στην Εταιρεία ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε. στο συγκεκριμένο χώρο βάσει του Νόμου 4512/2018, στηριζόμενη στην Βεβαίωση Χρήση Γης. Τονίζω πως η βεβαίωση βιομηχανικής χρήσης δόθηκε από τον Δήμο Άνδρου στους προηγούμενες ιδιοκτήτες του οικοπέδου! Δηλαδή, πριν ο επενδυτής κάνει την αγοροπωλησία (6.7.2017). Άρα, ο επενδυτής αγόρασε οικόπεδο με βεβαίωση βιομηχανικής χρήσης από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Στις 25.7.2017 ο επενδυτής κατάθεσε στην Υπηρεσία της Περιφέρειας στη Σύρο ερωτηματολόγιο, ώστε να του προσδιοριστούν όλες οι λεπτομέρειες που χρειάζονται για την αδειοδότηση πλέον της συγκεκριμένης επένδυσης. Ο ενδιαφερόμενος προσκόμισε νόμιμα όλα τα δικαιολογητικά και 9.5.2018 εκδόθηκε η άδεια εγκατάστασης της επένδυσης από την Σύρο. Εν συνεχεία στις 8 Νοεμβρίου 2018 ανταποκρινόμενος ως Έπαρχος στην ανησυχία και στις καταγγελίες των κατοίκων του Γαυρίου ζήτησα την επίσκεψη στον χώρο του τμήματος Βιομηχανίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία διενεργήθηκε και διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη του έργου εγκατάστασης  είναι σύμφωνη με την άδεια, χωρίς να υπάρχει κάποια περιβαλλοντική όχληση, εφόσον η μονάδα βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής και όχι λειτουργίας. Συνεπώς όσον αφορά στη νομιμότητα, αυτή έχει τηρηθεί στο ακέραιο.

Το πολιτικό ζήτημα που εγείρεται αναφέρεται ότι επί πολλά χρόνια οι αντιδράσεις κατοίκων και η αδυναμία των πολιτικών οδήγησαν στην μη ολοκλήρωση ενός σωστού χωροταξικού σχεδιασμού στο νησί που θα είχε ξεκαθαρισμένες χρήσεις γης.

Να θυμίσω ότι για τον χωροταξικό σχεδιασμό του νησιού, με πρωτοβουλία μου ως έπαρχος, τον Νοέμβριο του 2015 στο Ξενοδοχείο “Περράκης”, είχα μου είχα προσκαλέσει τον μελετητή χωροταξικού σχεδιασμού κ. Γιώργο Τσεκούρα με την συμμετοχή του συνόλου των παραγωγικών φορέων και των μηχανικών της Άνδρου. Η ανταπόκρισή τους στις προτάσεις, τις οποίες θα έστελναν μετά την συνάντηση, δεν υπήρξε η αναμενόμενη. Ωστόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Επαρχείου έχει συγκεντρώσει και αποστείλει στον μελετητή όσες προτάσεις κατατέθηκαν. Σημειώνω πως από αυτούς που φωνάζουν σήμερα και ασχολούνται με τα κοινά, πολλοί είτε δεν ήταν παρόντες είτε δεν πρότειναν λύσεις.

Κατανοώντας την αγωνία των κατοίκων της περιοχής Γαυρίου θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα σε όλα τα στάδια των αδειοδοτήσεων και να είμαστε αυστηροί στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, που ακολουθούν μέχρι την άδεια λειτουργίας. Και φυσικά, μέσα σε κλίμα διαλόγου, να βρεθεί λύση αποδεκτή από τους ενδιαφερόμενους.
Το κρίσιμο πολιτικό συμπέρασμα από το παραπάνω ζήτημα είναι ότι πρέπει επιτέλους η πολιτική στο νησί μας να μην είναι μόνο λόγια, αλλά να επικεντρωθεί επιτέλους σε προτάσεις για τα μεγάλα και κρίσιμα θέματα όπως είναι το χωροταξικό και οι χρήσεις γης που παρά τις προσπάθειές μας ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι στις δημόσιες εκκλήσεις μας.

Πρέπει να καταλάβουμε πως αντί να πλειοδοτούμε σε πολιτικές εξαγγελίες καλό θα ήταν να ανοίξουμε ουσιαστικό διάλογο – ιδίως ενόψει εκλογών – για όλα τα σοβαρά θέματα της Άνδρου και βεβαίως και για το χωροταξικό, το οποίο αποτελεί πρώτιστο εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης του νησιού μας.”

Photo: Φ.Ο. “Το Γαύριο”, “Androsfilm”, “Ἁνδρος της Ζωής μας”, “Ἑν Άνδρω”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.