Η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών – Andros Maritime Association, διοργανώνει την θερινή της Ημερίδα, «Summer Event» στις 14 Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 το πρωί, στο συνεδριακό χώρο του ΕΠΑΛ στην Άνδρο. Στην εκδήλωση, εκτός από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη της ανδριακής ναυτιλιακής κοινότητας.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν ο Δρ. Σπύρος Μ. Πολέμης και ο Πολιτειακός Γερουσιαστής του Rhode Island  κ. Λεωνίδας Ραπτάκης για την συνεισφορά τους στη ναυτιλία.

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε το Α.Μ.Α. είχε διοργανώσει το 2ο Ναυτιλιακό Φόρουμ στον Πειραιά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Αντιγράφουμε από το φύλλο της “Ανδριακής” του Ιανουαρίου 2019.

«Η καταπράσινος Άνδρος ένα από τα μαργαριτάρια που στολίζουν το Αιγαίον, έχει την ευτυχίαν να πλέει κυριολεκτικώς μέσα εις στο χρυσάφι, το οποίον της προσκομίζουν τα αναρίθμητα καράβια της που διασχίζουν όλας τας θάλασσας και τους ωκεανούς. Η ωραία νήσος είναι ταυτόσημος με την έννοια του εφοπλισμού και έχει καταλάβει πλέον την θέσην, την οποίαν προ της επαναστάσεως είχε η Ύδρα. Και τα πλούτισαντα τέκνα της, έστω και αν δεν μένουν εις το ωραίον νησί, δεν το λησμονούν ποτέ, το έχουν σαν ένα προσκύνημα εις το οποίον συχνά προσφεύγουν με αγάπην. Κάθε φορά που παρουσιάσθη κάποια ανάγκη του τόπου, δεν έχουν παρά να αποτανθούν εις τους Ανδριώτας, οι οποίοι έρχονται γενναίοι αρωγοί. Έτσι είναι ίσως ο μόνος τόπος της Ελλάδος όπου δεν υπάρχουν πένητες.»

Εφημερίδα Εστία 1929. Κώστας Καιροφύλας.

 Αυτή την Άνδρο οραματίζονται τα μέλη της Ναυτιλιακής Ένωσης Ανδριωτών που πραγματοποίησαν την δεύτερη ετήσια συνάντησή τους στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα: «Tο 2 ετήσιο ναυτιλιακό event, με θέματα που άπτονται της τρέχουσας επικαιρότητας στο χώρο της ναυτιλίας πραγματοποίησε η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών – Andros Maritime Association με την συμμετοχή πλέον των 200 Ανδριωτών – και όχι μόνον – εκπροσώπων του χώρου, την Πέμπτη 24.1.2019 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Κεντρικοί Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. : C.R. Bobby Waid (Chief Executive Officer for Charter Brokerage LLC) και Jan van Overloop ( Business Development Manager at Marship Engineering) οι οποίοι αναφέρθηκαν από κοινού στο θέμα: «A solution for high ballast dependent vessels» – «Νέες λύσεις στο σύστημα επεξεργασίας νερού στα φορτηγά πλοία». Δρ. Γιάννης Κοκαράκης (Director Technical Business Development HBSA Zone, Buraeu Veritas) ο οποίος πραγματεύθηκε το επίκαιρο θέμα της απομάκρυνσης του άνθρακα από τα καύσιμα – «On the pathway of a non-fossil fuels. A dream or a feasible reality?» Γεώργιος Πατέρας, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και επίτιμος μέλος του ΑΜΑ (Managing Director Of Aegeus Shipping S.A), οποίος μίλησε για το καίριο θέμα της εγκατάστασης συσκευών καθαρισμού καυσαερίων -«Scrubbers IMO 2020».

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Andros Maritime Association κ. Μάκης Κουρτέσης ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς του σωματείου, αλλά και σε όσα επιτεύχθηκαν την περασμένη χρονιά. Το προλογικό σημείωμα της εκδήλωσης με ιστορικές αναφορές στην ανδριακή ναυτιλιακή ιστορία ήταν της κ. Μαριάννας Φωτοπούλου -Μαργέτη – (Εφημερίδα Ανδριακή /andriakipress.gr) η οποία παράλληλα είχε τον συντονισμό του πάνελ.  Την εκδήλωση που υποστήριξαν o γαλλικός Νηόγνωμονας Bureau Veritas Hellas S.A. και οι εταιρείες Envirocleanse, και Chugoku Marine Paints Ltd τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, η Εκπρόσωπος Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Meaghan Considine, εκ μέρους του Πρέσβη κ. G. R. Pyatt, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο υποναύαρχος Ιωάννης Ζήκας Κλαδάρχης Επιθεώρησης ΕΠΕ, ο λιμενάρχης Άνδρου, υποπλοίαρχος Θεόδωρος Κραψίτης, ο κ. Αδαμάντιος Πολέμης ( New Shipping Ltd), o κ. Σπύρος Μ. Πολέμης (Remi Maritime Corp.), o κ. Επαμεινώνδας Λογοθέτης (Karlog Shipping  Company Ltd), οι κ.κ. Γεώργιος και Δημήτριος Στεφάνου (Bright Maritime Corp & Golden Star Ferries), ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης (Maran Gas Maritime Inc) η κ. Κατερίνα Μονογυιού, πολιτευτής Κυκλάδων.  

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Ναυτιλία αλλά και στη κοινωνία της Άνδρου συζήτησαν μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι μετά το τέλος των ομιλιών στο κοκτέιλ που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΕ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.