Περισσότερα από 8.000 δενδρύλλια σκλήθρου, που αναπτύχθηκαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταφέρθηκαν και βρίσκονται πλέον στο Κτήμα Αγαδάκη (Αποίκια) της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, όπου θα παραμείνουν μέχρι το τέλος του έτους, για να αναπτυχθούν επαρκώς και να εγκλιματιστούν στις συνθήκες του νησιού.

 

 

 

Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση των δασών σκλήθρου που βρίσκονται στη Βόρη και τα Λεύκα. 

 

 

Οι εργασίες μεταφύτευσης στο κτήμα Αγαδάκη έγιναν υπό την επίβλεψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Καϊρείου Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με την τοπική ομάδα του έργου από τον Δήμο Άνδρου. 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι:

Το έργο LIFE Andros Park (LIFE16 NAT/GR/000606) στοχεύει στην εφαρμογή δράσεων, ώστε να αποκατασταθεί σε σημαντικό βαθμό και να βελτιωθεί η κατάσταση διατήρησης των δασών σκλήθρου, καθώς και των θαλάσσιων ειδών της Μεσογειακής φώκιας, του Θαλασσοκόρακα και του Αιγαιόγλαρου στις περιοχές Natura 2000 της Άνδρου. Απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η ολιστική διαχείριση των περιοχών Natura 2000 του νησιού με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων. Το έργο υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Πράσινου Ταμείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.