Photo: In deco

FACADES (ΟΨΕΙΣ) είναι ο τιτλος της έκθεσης του Αθανασίου Κολλίντζα που εγκαινιάζεται το Σάββατο 20 Ιουλίου στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχιτέκτονας-εικαστικός εκθέτει στο νησί μας. Η πρώτη του γνωριμία με τον τόπο ήταν το 2017 και πάλι στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο ενώ όπως σημείωνεται στο συνοδευτικό του σχετικού δελτίου τύπου “ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η παραγγελία και αγορά μεγάλου εικαστικού έργου μου απο το μουσείο Γουλανδρή”. Γεγονός που κάτι σημαίνει για τον εικαστικό και για το φιλότεχνο κοινό του νησιού που μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση από 20.7.2019 έως 10 Αυγούστου με ώρες λειτουργίας 10:30-14:00 και 18:30-21:30. 

Οι Facades αφορούν σε εικαστικά έργα σε κολάζ με υφάσματα σε καμβά και φορέσιμα εικαστικά αξεσουάρ. 

O Αθανάσιος Κολλίντζας, γεννήθηκε ,μεγάλωσε και δημιουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Είναι αρχιτέκτονας, κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts και μεταπτυχιακού postgraduate diploma στην Αρχιτεκτονική από  σχολές της Μ. Βρετανίας. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα γραμμικού και ελεύθερου σχεδίου . Τα τελευταία 24 χρόνια, ως ιδιοκτήτης του γραφείου AKD, ασχολείται με την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση χώρου.  Παράλληλα ,με σαφή επιρροή από πολλά ταξίδια και πολιτισμούς, σχεδιάζει και δημιουργεί εικαστικά έργα , wearable art pieces, με δικές του τεχνικές που εξερευνά με κυρίαρχο υλικό το ύφασμα. Τις δημιουργίες του, όλες με τη φιλοσοφία του one-of-a-kind,  μπορεί κανείς να βρεί στο κατάστημά του ART FAB στο Κολωνάκι.

Ατομικές εκθέσεις εικαστικών 2014 :gallery Skoufa , Αθήνα, 2016 :Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου ,αίθουσα  Συριώτη, ΚΔΕΠΠΑΜ, Μύκονος, 2017 : Gallery Ersi , Αθήνα, 2017: Χώρος Τέχνης “Ισόγειο”, Αθήνα, 2017: Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα  Μ.Ιγγλέση, ΚΔΕΠΠΑΜ, Μύκονος, 2017: Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου, ‘Ανδρος, 2017: Πολιτιστικό Κέντρο Νάουσας, Πάρος, 2018:Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα  Μ.Ιγγλέση, ΚΔΕΠΠΑΜ, Μύκονος, 2018: Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Άνδρου, ‘Ανδρος, 2018 :Ίδρυμα Πρόκου, Απολλωνία, Σίφνος, 2019: Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου, αίθουσα Καλογερά, ΚΔΕΠΠΑΜ, Μύκονος, 2019: Πολιτιστικό Κέντρο Νάουσας, Πάρος.

*

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.