Photo: Άννα Βούλγαρη
Photo: Μιχάλης Τζανουλίνος
Photo: Άννα Βούλγαρη
Photo: Άννα Βούλγαρη

Στην ώρα του, τυπικός και ακριβής, όπως πάντα τηρώντας το πρωτόκολλο η Α.Ε. ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε απόψε 27.7.2019 στην Άνδρο για να εγκαινιάσει την έκθεση Γιάννη Τσαρούχη, μια έκθεση που γιορτάζει τα 25 χρόνια από την αρχή λειτουργίας του εικαστικού θεσμού«ΠΛΟΕΣ» στο Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου, ενώ συμπληρώνονται φέτος 30 χρόνια από τον θάνατο του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη.

Photo: Άννα Βούλγαρη

Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως της Άνδρου, για την πραγματοποίηση της εφετινής έκθεσης συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη και την κ. Νίκη Γρυπάρη, καθώς και με την Συλλογή πολλαπλών και πρωτοτύπων έργων του γνωστού συλλέκτη κ. Δημήτρη Τσίτουρα, ενός μακροχρόνια αφοσιωμένου, στενού και αγαπητού φίλου του ζωγράφου, όπου με τις γνώσεις και την καλλιέργειά του, αλλά και με την αισθητική επιλεκτικότητα που τον χαρακτηρίζει, παίρνοντας πάντα την έγκριση και σεβόμενος την καθοδήγηση του Τσαρούχη, δημιούργησε τη μοναδική στο είδος της Συλλογή του, το βιβλίο της οποίας κλείνει κι αυτό 30 χρόνια από την πρώτη του έκδοση.

Photo: Άννα Βούλγαρη

Την έκθεση επιμελείται η Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού κ. Αθηνά Σχινά, η οποία έχει γράψει και το κείμενο του συλλεκτικού λευκώματος της έκθεσης η οποία θα διαρκέσει έως 30/09/19.”

Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β´ η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, οι βουλευτές του νομού κ.κ. Μονογυιού και Φόρτωμας, ο πρ. Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. κ. Γιάννης Παλαιοκρασσάς, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Η εφημερίδα ευχαριστεί θερμά τους συνεργάτες της κ.κ. Άννα Βούλγαρη και Μιχάλη Τζανουλίνο για την κάλυψη των εγκαινίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.