Meltemi_Thoeskepasti
Η Παναγία Θεοσκέπαστη και το Παραπόρτι που βγάζει δράκους!

Της ΑΝΝΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

Καπέλα φεύγουν από τις κεφαλές, καρέκλες αναποδογυρίζουν, φορέματα ανασηκώνονται, σύννεφα σκόνης πάνε και έρχονται, ο άνεμος σπρώχνει σώματα, αντικείμενα, τα δένδρα πάνε πέρα δώθε και τα κυπαρισσάκια τα αψηλά γέρνουν και κουνιούνται… Είναι σίγουρο πως σήμερα 14 Αυγούστου, όσοι έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Άνδρο αισθανόμαστε πιο ανάλαφροι μιας και ο αέρας μας “παίρνει και μας σηκώνει!” Γεγονός είναι πως φυσά πολύ από χθες, πως το Παραπόρτι βράζει και ο Νειμποριός είναι γεμάτος κύματα!

“Να μπω ή να μη μπω;” Δεν μπήκε!

Η φουρτούνα ταράζει τα νερά και αλλάζει τις αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας. Η ομορφότερη θέα της φουρτούνας είναι από το προαύλιο του Αγίου Γεωργίου, ενώ στη Θεοσκέπαστη το κύμα στέλνει σταγόνες αλμυρές ψηλά μέχρι το προαύλιο του ναού!

Paraporti_Meltemi2
Τα σπίτια μοιάζουν σα να ταξιδεύουν, η θάλασσα αλλάζει χρώματα. Εικόνα από το προαύλιο του Αγίου Γεωργίου.
Κάβο Σταράς
Ο Κάβο Σταράς
Nimporgios_Meltemi3
Ο Νειμποριός δεν πάει πίσω σε κύματα…
Nimporgios_Pelago
Μανιασμένο πέλαγο, αέρας ζωογόνος

Οδηγίες για επισκέπτες
Η Χώρα Άνδρου είναι κτισμένη σε χερσόνησο. Στα αριστερά της βρίσκεται ο όρμος Νειμποριός και δεξιά το Παραπόρτι. Ο Άγιος Γεώργιος είναι η μητρόπολη της Χώρας και η Παναγία Θεοσκέπαστη η πολιούχος. Τα μελτέμια μαστιγώνουν την ανατολική ακτή του νησιού και φυσικά τη Χώρα, που πολλές φορές μοιάζει με βαπόρι που ταξιδεύει. Όσοι “μετρούν μπάνια” με παιδική συνέπεια πρέπει να πάνε στο Μπατσί! Η Άνδρος έχει παραλίες παντός καιρού και όλων των γούστων! Το μελτέμι είναι πιο φιλικό στη δυτική ακτή!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.