Πρώτη μέρα στο σχολείο! Η σχολική στέγη, προτεραιότητα του Δημάρχου Άνδρου, Δημητρίου Λοτσάρη.

«Σεεπίσκεψη σημασίας σε δυο σχολεία της Άνδρου και δηλώσεις με έμφαση  στην ποιοτική εξασφάλιση της σχολικής στέγης, προχώρησε ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτριος Λοτσάρης, την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς. Στο πλαίσιο της τέλεσης του Αγιασμού ο κ. Λοτσάρης επέλεξε να παραβρεθεί στο Νηπιαγωγείο Μπατσίου, όπου είχε την ευκαιρία να δει ολοκληρωμένο το έργο της τοποθέτησης δαπέδου ασφαλείας, απότοκο της συνεργασίας του ως Επάρχου Άνδρου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Κατόπιν, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Οπίσω Μέρους, το μικρότερο και πιο απομακρυσμένο μονοθέσιο σχολείο του νησιού.

Συνοδεία μελών της δημοτικής Αρχής (στο Μπατσί με τον αντιδήμαρχο, Νικόλαο Μουστάκα και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Υδρούσας, Άννα Βολίκα και στο Οπίσω Μέρος μετον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, Ιωάννη Μπακέλα, τον Δημοτικό Σύμβουλο, Γεώργιο Τρανάκο και τον Σύμβουλο Κοινότητας Κορθίου, Γεώργιο Ζαγοραίο) ο κ. Λοτσάρης είδε από κοντά τις υποδομές, άκουσε τις ανάγκες των εκπαιδευτικών μονάδων, εν γένει και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να έχει σε προτεραιότητα την φροντίδα για την σχολική στέγη, όπως μερίμνησε να την έχει ως Έπαρχος Άνδρου.  

Στο πλαίσιο της τέλεσης του Αγιασμού στα λοιπά σχολεία, αναγνώστηκε επιστολή του Δημάρχου Άνδρου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες. Μέσα από τις γραμμές του, τους παραίνεσε -ως πατέρας και ο ίδιος μαθητριών- να συμβιώσουν με σεβασμό και υπομονή, κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και της διαδικασίας εκπαίδευσης, που καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους να υλοποιήσουν. Ως Δήμαρχος, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Άνδρου και οι εκπαιδευτές τους, φροντίζουν για εκείνους και είναι κοντά τους σε όλα τα στάδια της πορείας τους.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Γράφω αυτή την επιστολή προς όλους εσάς και απευθύνομαι στον καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά. Με πολλή χαρά και στοργή, σας καλωσορίζω στα σχολεία της Άνδρου μας! Σήμερα ξεκινά νέα σχολική χρονιάΣήμερα ξεκινάει ακόμη μια ευκαιρία για περισσότερη δημιουργία!Μέσα στα σχολεία μας, μέσα στους χώρους όπου μορφώθηκαν οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι  πρόγονοί μας, θα συνυπάρχετε όλοι μαζί,σαν μια ακόμη οικογένειαΌπως και στην δική σας οικογένεια, έτσι λοιπόν και εδώ, Καλείστε να έχετε σεβασμό και υπομονή, Κατανόηση και αποδοχή στην διαφορετικότητα και τις ανάγκες των συμμαθητών σας, στην διαδικασία εκπαίδευσης και πνευματικότητας που οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας καλούνται να υλοποιήσουν.

Είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας εκείνοι, οι οποίοι και φέτος θα σας φέρουν κοντά την αξία της υπάρχουσας Γνώσης, θα σας εμπνεύσουν μέσα από τις Ύψιστες Ιδέες και Έννοιες όπως, υπευθυνότητα, συνεργασία, εθελοντισμός, συνεισφορά, ευτυχία και επιτυχία, θα σας οδηγήσουν με σύγχρονα εργαλεία μάθησης στην ανακάλυψη νέων πεδίων της Επιστήμης και του Πνεύματος, θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας ως ισάξια άτομα και ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας, ταυτόχρονα και έτσι θα συμβάλουν στο να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Σαν πατέρας και εγώ, γνωρίζω πολύ καλά –και μάλιστα επί δυο φορές!- τις ανάγκες σας.

Ως Δήμαρχος, πλέον, σας βεβαιώνω ότι ο Δήμος Άνδρουκαι οι εκπαιδευτές σας φροντίζουμε να είμαστε κοντά σας σε όλα τα στάδια της πορείας σας. Αξίζετε τα καλύτερα, επειδή υπάρχετε.

Με αυτές τις σκέψεις, προσκαλώ όλους και όλες σας να βιώσετε και φέτος την αξία του Σχολείου, τα «πρωτάκια» στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολείανα χαρείτε όσο τίποτα την εμπειρία του «καινούριου», του Σχολείου, που μπαίνει στα πρωινά, καθημερινά σας ξυπνήματα, -οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες να συνεχίσετε βήμα βήμα, σταθερά, την πορεία σας προς την ευημερία της ζωής σας, με τα πνευματικά εφόδια της Εκπαίδευσης. Η γνώση σας είναι η Δύναμή σας. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ

Συνολικά, τον Δήμο Άνδρου εκπροσώπησαν στα σχολεία:

οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Δημήτριος Τηνιακός και Μαρία Βενετίκη (σχολεία της Χώρας),
Ο Αντιδήμαρχος, Νικόλαος Μουστάκας (στα λοιπά Σχολεία του Μπατσίου),
Η Αντιδήμαρχος Αθηνά Μακρή-Κοζανίτη, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Δ. Μπιθικώτση, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Αναστασία ΜαμάηΚαπόν και Αντώνιος Αντώνογλου και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαυρίου (σχολεία του Γαυρίου)».
 
(Από το γρ. Δ.Α.)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.