Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση του Andros Trail Race στηρίζει το Σύλλογο ‘ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ’ προσκαλώντας αθλητές και κατοίκους του νησιού να ενημερωθούν για τον «ιερό σκοπό» τους, με στόχο να καταφέρουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών στην Ελλάδα. Η ελπίδα και η ζωή πάντοτε θα θριαμβεύουν και ήδη 64 Έλληνες έχουν γίνει δότες αιμοποιητικών κύτταρων σε ασθενείς που χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών

Όταν κάποιος ασθενής χρειαστεί μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών ενεργοποιείται αναζήτηση για συμβατό δότη, αρχικά στο οικογενειακό περιβάλλον (αδελφό, αδελφή). Με δεδομένο ότι μόνο οι 3 από τους 10 ασθενείς θα βρουν συμβατό συγγενή δότη, για το 70% των ασθενών η αναζήτηση επεκτείνεται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να βρεθεί κατάλληλος δότης. Η ανεύρεση συμβατού, μη συγγενή δότη με ασθενή είναι δύσκολη, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των εθελοντών δοτών. Δότης μπορεί να γίνει κάθε άτομο ηλικίας 18-45 ετών. Η διαδικασία της συλλογής των αιμοποιητικών κυττάρων είναι απολύτως ασφαλής, και σήμερα έχει απλοποιηθεί και γίνεται με έναν τρόπο παρόμοιο της αιμοδοσίας, που διαρκεί 2-3 ώρες και επιτρέπει στον δότη μετά από αυτό να επιστρέψει στο σπίτι ή στην εργασία του χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα αιμοποιητικά κύτταρα που συλλέγονται για να χορηγηθούν στον ασθενή, αναπλάθονται μέσα σε λίγες μέρες.

Η Διοργάνωση θα δώσει βήμα στους ανθρώπους του Συλλόγου το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 16.00 στον Πολυχώρο του Όρμου Κορθίου για μια ενημερωτική ομιλία σχετικά με το έργο τους, για τους μύθους και τις αλήθειες αλλά και τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος δότης. Παράλληλα όλη την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου. θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για να ενημερώσει όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Ελπίζουμε όσοι βρεθούν στο 4ο Αγώνα Τρεξίματος Άνδρου, σε αυτή την αθλητική και πολιτιστική  συνάντηση αθλητών, επισκεπτών και κατοίκων του νησιού, να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Συλλόγου και όλοι μαζί να προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε ανθρώπους που αγωνίζονται για την ζωή τους.

Γιατί μπορεί να είσαι ο μοναδικός που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο: www.oramaelpidas.gr

Αθλητισμός και Κοινωνική Προσφορά

Το Andros Trail Race, αρωγός των δράσεων του Cyclades Trail Cup «αγκαλιάζει» και στηρίζει τις ενημερωτικές δράσεις πρόληψης από  τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ .

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 15.30 στον Πολυχώρο του Όρμου Κορθίου θα γίνει ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος και το Μελάνωμα από την ιατρό-δερματολόγο Μαριτίνα Ρόππα ενώ θα διανεμηθούν ενημερωτικά έντυπα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ έχει ως πρωταρχικό του μέλημα την ενημέρωση, καθώς και τη βελτίωση του γνωστικού υποβάθρου του κοινού για την έγκαιρη πρόληψη και την έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης του καρκίνου του δέρματος και του μελανώματος.

Οι εν λόγω δράσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Bristol MyersSquibb.

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου –  βρίσκεται καθημερινά εδώ και 43 χρόνια στο πλάι των ογκολογικών ασθενών. Ο σκοπός του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ είχε και έχει πάντα ως επίκεντρο το όφελος όλων όσοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη νόσο του καρκίνου.

Περισσότερες πληροφορίες www.oekk.gr

Τους καλωσορίζουμε στην Άνδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.