Η ανάρτηση του Δήμου Άνδρου στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (18.9.19) έφερε αντιπρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Δήμου τον κ. Θ. Σουσούδη, όπως μπορείτε να διαβάσετε ακόμη (19.9.19) στην σχετική σελίδα. https://diavgeia.gov.gr/doc/ΨΠ7ΑΩΨΙ-Μ1Ω

Τοπικό site αναφέρει  πώς ορίζεται πλέον αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου ο κ. Γιάννης Μπακέλας.

20.9.2019 ΔΙΑΥΓΕΙΑ 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, επειδή όμως πολλοί γνωρίζουμε πολλά περισσότερα από γραφή και ανάγνωση, παραθέτω την ακόλουθη εγκύκλιο και τις παραγράφους του αναφερόμενου Νόμου όπου πολύ ξεκάθαρα διευκρινίζεται ποιος και με ποιον τρόπο εκλέγεται ΝΟΜΙΜΑ και όχι κατά το δοκούν Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής. Κάποιοι δείχνουν άσχημα σημάδια εκτροπής από τα νόμιμα κι επιβεβαιώνουν νωρίς νωρίς τους φόβους όσων δεν τους ψήφισαν.

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τ.Α. Α΄ΒΑΘΜΟΥ

    Αριθμός Εγκυκλίου: 90
    ΑΠ: 59849/21.08.2019

    Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που έχει οριστεί από τον Δήμαρχο. Τα οριζόμενα και εκλεγμένα μέλη των ως άνω Επιτροπών στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους (30), με φανερή ψηφοφορία, εκλέγουν μεταξύ των μελών τους τον Αντιπρόεδρο. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της Επιτροπής (31. 20)
    Αντιπρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία όλων των μελών της αντίστοιχης Επιτροπής. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν, και πάλι, δεν επιτευχθεί η απόλυτη πλειοψηφία, τότε διεξάγεται τρίτη ψηφοφορία και εκλέγεται, όποιος λάβει τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον Πρόεδρο της κατά περίπτωση οικείας Επιτροπής.
    Σημειώνεται ότι ο Αντιπρόεδρος προεδρεύει της Επιτροπής, όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο Πρόεδρος της Επιτροπής. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Αντιπροέδρου, προεδρεύει το μέλος της Επιτροπής το οποίο έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους.

    (29: Άρθρο 74 παρ. 9 του ν.3852/2010
    30: Για τις συνεδριάσεις και την εν γένει λειτουργία των δύο Επιτροπών, βλ. άρθρο 75 του ν. 3852/2010
    31: Άρθρο 74, παρ. 11 του ν. 3852/2010)

    άρθρο 75 του ν. 3852/2010, παρ.6:
    Οι επιτροπές στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους εκλέγουν μεταξύ των μελών τους, με φανερή ψηφοφορία, τον αντιπρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από τη μειοψηφία. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής.

  2. άρθρο 74 του ν. 3852/2010, παρ.11:
    11. Οι επιτροπές στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή τους εκλέγουν μεταξύ των μελών τους, με φανερή ψηφοφορία, τον αντιπρόεδρο. Δικαίωμα ψήφου στην περίπτωση αυτή έχει και ο πρόεδρος της επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.