Με την κακοκαιρία να έχει πλήξει την Α/ΒΑ Άνδρο από το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης 8.10.19 και να “πνίγει” στην λάσπη σπίτια και καταστήματα, έγινε το πρώτο “test drive” της νέας δημοτικής και περιφερειακής αρχής.

Πυροσβεστική, Σ.Ε.Δ.Α. η Πολιτική Προστασία του Δ. Α., απλοί πολίτες και ο Έπαρχος κ. Δημήτρης Λάσκαρης επί ποδός την ώρα της “κρίσης” συμμέτοχοι, για την συνδρομή χθες Δευτέρα βράδυ και για την αποτίμηση των ζημιών σήμερα. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Λοτσάρης επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο για την κατάσταση στο νησί, που δοκιμάστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. “Να γίνει αποτίμηση της ζημιάς και να προχωρήσουμε περαιτέρω” δήλωσε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία σήμερα το πρωί ο κ. Δημήτρης Λοτσάρης.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι εύγλωττες. Θερμές και ειλικρινείς οι ευχαριστίες στους Klodjan Lushnari -που γύρισε με το αυτοκίνητό του στις πληγείσες περιοχές- Δημήτρη Λάσκαρη -που έστειλε φωτογραφικό υλικό άμεσα στην εφημερίδα, την ώρα που εκτελούσε το καθήκον του ως Έπαρχος επισκεπτόμενος τις περιοχές από την Δευτέρα το βράδυ μέχρι την επόμενη ημέρα – Άννα Βούλγαρη -που περπάτησε τον ποταμό των Λειβαδίων και επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Ο Λειβαδιανός ποταμός “άντεξε” τη μεγάλη ροή των υδάτων, όμως η κοίτη θέλει ένα γερό καθάρισμα, ο Δήμος έχει πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει γρήγορα γιατί με την φύση δεν μπορούμε να τα βάλουμε παρά μόνο να είμαστε προνοητικοί και Μιχάλη Τζανουλίνο -που κατέβηκε στα Πίσω Γιάλια δίνοντας μας την επιτόπια εικόνα. 

Τρίτη 8.10.19 ώρα 15:48

Πριν από μιάμιση ώρα περίπου (15:00) δόθηκε νερό στις Στενιές όπου το δίκτυο είχε υποστεί βλάβη λόγω των κατολισθήσεων. Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης το νερό θα δοθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και στα υπόλοιπα σπίτια.

Photo: Μ. Τζανουλίνος
Photo: Klodjan Lushnary

Στο μεταξύ βρέχει πάλι στο νησί…

Νειμποριό προς Αγία Βαρβάρα

Γιάλια

Στενιές στο πάνω χωριό

Πίσω Γιάλια

Απατούρια

Τρικόλι – Αποίκια – Βουρκωτή 

Λειβάδια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.