Της ΕΝΤΑΣ ΚΩΣΤΗ

Με αφορμή τις τελευταίες πλημμυρικές καταστροφές που έγιναν στο νησί μας, αυτόματα ο νους μου έτρεξε στο τι μας περιμένει στο άμεσο μέλλον.  Αναφέρομαι στα τρομακτικά έργα, που πρόκειται υποχρεωτικά να γίνουν, και πιο συγκεκριμένα για την εγκατάσταση των περιβόητων ανεμογεννητριών που κάποιοι επιμένουν να τοποθετηθούν στο Κόρθι όπως και σε άλλες ορεινές περιοχές της Άνδρου.

Photo: Klodjan Lushnari

Πόσοι δρόμοι, πλάτους πολλών μέτρων, θα ανοιχτούν;  Πόσοι όγκοι χωμάτων θα ριχτούν δεξιά και αριστερά και πόσες αλλοιώσεις θα φέρουν στο εκάστοτε τοπίο;  Τι θα συμβεί με τις πρώτες δυνατές βροχές, όταν πια τα χωμάτινα κρατήματα που προσφέρουν οι θάμνοι και τα δένδρα θα έχουν εκχερσωθεί;  Οι  χείμαρροι ανεξέλεγκτα πλέον θα ρέουν όπου βρουν ελεύθερο έδαφος αφού θα έχει αποκοπεί η κανονική τους ροή που η ίδια η φύση έχει σοφά μεριμνήσει. Έλεος! Αρκεί πια η ενημέρωση! Καιρός είναι πια να σκύψουμε με προσοχή και να εξετάσουμε σφαιρικά τα πραγματικά οφέλη αυτού του εγχειρήματος, σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα δεινά που θα επιφέρουν.

 Να αποτρέψουμε το έγκλημα Στη συγκέντρωση της 5ης Οκτωβρίου στο Κόρθι ειπώθηκαν όλα (τα αρνητικά), με μεγάλη σοβαρότητα και εμπεριστατωμένα.  Δυστυχώς, αν και είχε κληθεί, η άλλη πλευρά δεν μας τίμησε με την παρουσία της για να μας πείσει για τα τυχόν θετικά αποτελέσματα. Ότι όντως η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών είναι προς όφελος ΟΛΩΝ ΜΑΣ… πέρα από οποιαδήποτε κομματική τοποθέτηση ή οικονομική σκοπιμότητα. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι να βάλουμε την κρίση μας και την επιρροή μας ώστε, με το χέρι στην καρδιά, να μπορέσουμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.