Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου διοργανώνει διάλεξη με θέμα την προεφηβεία και ομιλήτρια την ψυχολόγο κ. Δ. Μπληζιώτη εξειδικευμένη σε θέματα εφηβείας την Κυριακή 24.11.2019 στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Μια εκδήλωση που αξίζει να πλαισιώσουν εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά. 

“Ένα δυνατό θέμα για γονείς και εκπαιδευτικούς. Η προεφηβεία αφορά την ηλικιακή ομάδα των παιδιών από 8 έως 12 ετών. Είναι η χρονική περίοδος εκείνη, που τα μικρά βλαστάρια μας επαναστατούν, παύουμε να είμαστε τα πρότυπά τους, γίνονται ατίθασα και ανυπάκουα, ενώ αχνοφαίνονται τα πρώτα σημάδια σεξουαλικότητας.

Ήδη καταλαβαίνουμε ότι το παιδί μας μπαίνει σε νέα περίοδο, αφού δεν έχουμε πια το «πάνω χέρι» σε αρκετές από τις επιλογές του… Πόσο έτοιμοι είμαστε ως γονείς; Με ποιους χειρισμούς θα αποφύγουμε τις συγκρούσεις; Με ποιούς τρόπους δεν θα δημιουργήσουμε τραυματισμένες ψυχές , ούτως ώστε στην εφηβεία μην πάρουν λάθος δρόμους;

Πόσο συχνά σηκώνουμε τα χέρια μπροστά στις επίμονες απαιτήσεις; Πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν οι ανεξέλεγκτες φιλίες; Βλέπουμε το σώμα του παιδιού μας να αλλάζει. Μας ρωτάνε διάφορες σχετικές ερωτήσεις και φοβόμαστε να απαντήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια. Πράττουμε σωστά ή όχι;

Αυτές τις απορίες και ακόμα περισσότερες θα μας λύσει η διακεκριμένη ψυχολόγος και ειδική σε θέματα εφηβείας κ. Μπληζιώτη Δήμητρα.

Στο πρώτο μέρος της διάλεξης, θα γίνει ομιλία με την παρουσίαση του θέματος, πρακτικές αντιμετώπισης και συμβουλές, ενώ στο δεύτερο μέρος όλοι οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα με βάση πραγματικά γεγονότα της καθημερινότητας στο σπίτι ή στο σχολείο, καθώς και απορίες βιωματικής εμπειρίας.

Θα ακολουθήσει κέρασμα. Ελεύθερη είσοδος.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Χώρας Άνδρου

Σας περιμένουμε όλους!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.