“Ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση δεν βοηθούν στην συναίνεση και την αποδοχή.

Με ανάρτησή του και δελτία τύπου, ο κ. Λοτσάρης ενημερώνει τους πολίτες της Άνδρου ότι ύστερα από καθοριστική παρέμβασή του, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος τον ενημέρωσε «για την ένταξη του Δήμου Άνδρου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000 ευρώ».

Η συγκεκριμένη ενημέρωση εκ μέρους του κ. Λοτσάρη αποτελεί μοναδικό μνημείο προσπάθειας λαϊκισμού και καπηλείας του έργου της δικής μας διοίκησης. Γιατί, βεβαίως, αυτά τα 3.000.000 ευρώ, ούτε ουρανοκατέβατα ήρθαν, ούτε έγιναν οι μελέτες, ούτε εξασφαλίστηκαν στις 60 ημέρες διοίκησης της νέας Δημοτικής Αρχής, όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής.

Ο νέος Δήμαρχος παραλείπει να αναφέρει πως η χρηματοδότηση αυτή είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και ενός σχεδιασμού και μιας σειράς ολοκληρωμένων-ώριμων μελετών τις οποίες κατέθεσε τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση μας. Μελετών για τις οποίες δούλεψαν σκληρά οι υπηρεσίες του Δήμου, εξωτερικοί συνεργάτες, ο πρώην Δήμαρχος και Σύμβουλοι. Συγκεκριμένα: 1. Το 2016 υποβλήθηκε πρόταση χρηματοδότησης για το έργο της «τηλεμετρίας», που αφορούσε τον έλεγχο διαρροών και σωστής λειτουργίας της ύδρευσης. Με τον τρόπο αυτό θα ελέγχονται από κεντρικό μόνιτορ όλα τα δίκτυα στο νησί, δεξαμενές, αντλιοστάσια κλπ, με σκοπό την ορθολογικότερη διαχείριση του νερού και την σωστή λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης. Η χρηματοδότηση αυτή ανέρχεται στο ύψος του 1.450.800 ευρώ, εγκρίθηκε το 2018 από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ” και το έργο ήδη έχει δημοπρατηθεί. 2. Με βάση το προηγούμενο έργο, δρομολογήσαμε την περαιτέρω βελτίωση και λειτουργία της ύδρευσης στο νησί και προχωρήσαμε στο σχεδιασμό ενός ακόμα έργου που θα συμπλήρωνε και θα «κούμπωνε» με το προηγούμενο. Έτσι λοιπόν το 2018 ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε μελέτη που αφορούσε • την επέκταση του συστήματος τηλεμετρίας ώστε να καλύπτεται το σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου • τον εκσυγχρονισμό της χλωρίωσης όλων σχεδόν των δεξαμενών του νησιού με την εγκατάσταση αυτοματοποιημένου συστήματος ολοκληρωμένης χλωρίωσης στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης του Δήμου • εκσυγχρονισμό κύριων αντλιοστασίων και • προμήθεια και εγκατάσταση ειδικής μονάδας αποσκλήρυνσης στο Μπατσί για την αναβάθμιση της ποιότητας του νερού στην περιοχή. Η χρηματοδότηση αυτού του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2.578.575,18 ευρώ και έλαβε θετική αξιολόγηση τον Ιούλιο του 2019 από τη ΜΟΔ για το πρόγραμμα «Φιλόδημος». 3. Είχαμε θέσει ως προτεραιότητα την ύδρευση του Αγ. Πέτρου περιοχής Γαυρίου, διότι η συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζει μεγάλη ανοικοδόμηση και έχει τουριστικό ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν το 2018 η δημοτική μας αρχή ανέθεσε σε ειδικό μελετητή, την μελέτη για την ύδρευση του Κάτω Αγ. Πέτρου. Έχοντας ήδη ολοκληρώσει στα τέλη του 2018, την ύδρευση του Άνω Αγ. Πέτρου, ένα έργο πνοής για την περιοχή, θελήσαμε να προχωρήσουμε και στο έργο ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου. Γγια το λόγο αυτό ήταν απαραίτητη η μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε τον Μάιο του 2019. Με την εκπόνηση αυτής της μελέτης άνοιξε ο δρόμος υποβολής για το έργο της ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου. 4. Συνεπώς, στην χρηματοδότηση των 2.578.575,18 ευρώ , που ήδη είχε εξασφαλιστεί, προστέθηκε στην ίδια πρόταση, που ήδη είχαμε υποβάλει και εξασφαλίσει, η χρηματοδότηση των 600.000 ευρώ, τον Οκτώβρη του 2019 από τη σημερινή δημοτική αρχή, για το έργο της ύδρευσης του Κάτω Αγ. Πέτρου, που είχε ήδη σχεδιάσει και προβλέψει με τη μελέτη που ολοκληρώθηκε η δημοτική μας αρχή..

Ο Υπουργός λοιπόν ενημέρωσε τον κ. Λοτσάρη σχετικά με την χρηματοδότηση, και σε καμία περίπτωση δεν τον δέχτηκε στο γραφείο του, ώστε μετά από μια ολιγόλεπτη συζήτηση να εγκρίνει ένα ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ. Θα ήταν ωφέλιμο επίσης, αντί να προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα και χρηματοδοτήσεις, που είναι κόπος και δουλειά της δικής μας δημοτικής αρχής, να κάνει αναφορά στα έργα και τις χρηματοδοτήσεις, που έφερε στο νησί ο κ. Λοτσάρης σαν έπαρχος για πέντε ολόκληρα χρόνια. Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Λοτσάρης, θα συνεχίσει το έργο της δημοτικής μας αρχής και εμείς, με τη σειρά μας, αν μας ζητηθεί, θα βοηθήσουμε ώστε να φέρει και εκείνος έργα και χρηματοδοτήσεις, για το καλό της Άνδρου.

Για τον συνδυασμό, «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες»

Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.