Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση αύριο Τετάρτη 11.12.2019 “παραπέμπονται” μεταξύ άλλων το θέμα για την αναστολή αδειοδοτήσεων και εργασιών εγκατάστασης των αιολικών πάρκων στην Άνδρο αλλά και η μίσθωση ακινήτου για την εγκατάσταση δεμοτοποιητή. Το πόσο διχαστική είναι η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών το γνωρίζουμε πολύ περισσότερο από το ίδιο το θέμα, ενώ το άρθρο του ανδριώτη δημοσιογράφου Γιώργου Λιάλιου στην “Καθημερινή” σήμερα επιχειρεί να δώσει μια εικόνα της κατάστασης όπως διαμορφώνεται σήμερα στην χώρα μας. 

Το θέμα του δεματοποιητή και της ανακύκλωσης είναι κρίσιμο άμεσο και πιο αναγκαίο από ποτέ. Καλή τύχη λοιπόν! 

Η πρόσκληση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ.5 του Ν.3852/2010 «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου» όπως ισχύουν, σας καλεί να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα στις 11 Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου προς κατάθεση στην Κυβέρνηση, για αναστολή αδειοδοτήσεων και εργασιών για την εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων, μέχρι να υπάρξει Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για την εγκατάσταση ΑΠΕ

2. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2019 – αποδέσμευση πιστώσεων

3. Έγκριση διεξαγωγής επόμενης συνεδρίασης εκτός έδρας

4. Μίσθωση ακινήτου για εγκατάσταση δεματοποιητή

Το πρώτο θέμα θεωρείται κατεπείγον να συζητηθεί διότι η Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα βουνών και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις υπέρ της προστασίας της φύσης πανελλαδικά.

Το δεύτερο θέμα θεωρείται κατεπείγον να συζητηθεί δεδομένης της λήξης του τριμήνου για τις αποδεσμεύσεις και της ολοκλήρωσης του νέου τεχνικού προγράμματος.

Το τρίτο θέμα θεωρείται κατεπείγον να συζητηθεί προκειμένου να ληφθεί άμεσα η απόφαση διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης στο Γαύριο ώστε να συζητηθεί θέμα που αφορά την περιοχή Γαυρίου με καταληκτική ημερομηνία γνωμοδότησης του Δήμου στις 18/12/2019

Το τέταρτο θέμα θεωρείται κατεπείγον να συζητηθεί διότι μετά την ανακοίνωση από το ΣτΕ της απόρριψης της αιτήσεως ακυρώσεως του Δήμου Άνδρου κατά της άρνησης του ΎΠΠΟ να χορηγήσει παράταση περιβαλλοντικών όρων για τον δεματοποιητή στην υφιστάμενη θέση στη Σταυροπέδα Άνδρου, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να βρεθεί άμεσα άλλος κατάλληλος προς τούτο χώρος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΜΠΑΛΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Άνδρος 9-12-2019 Αριθ. Πρωτ.: 13494

 

“Η Καθημερινή”. Το άρθρο του Γιώργου Λιάλιου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.